Dc, 16/09/2015
(Laura Mor –CR) El 2015 ha estat un any de centenaris. El cinquè del naixement de Santa Teresa de Jesús i el segon del naixement de Don Bosco i de Maria Rosa Molas. I encara es commemora el d'un altre rellevant personatge d'Església, que diuen que va convertir Roma des del confessionari: Sant Felip Neri. Fins el 26 de maig del proper 2016 es commemoren els cinc-cents anys d'una vida dedicada al consell i a la direcció espiritual.
“Encara que avui dia la confessió és terra cremada a Catalunya, a l'oratori de Vic hi ha un degoteig de gent”. Així explica el felipó Jaume Seguranyes un dels...
Dm, 20/01/2015
(Laura Mor –CR) Amb un recorregut de quasi vint anys a l'esquena, l'Oratori de Sant Felip Neri segueix oferint un espai musical i de pregària en clau de gratuïtat. Es tracta dels Concerts espirituals d'orgue que tenen lloc els diumenges de tardor i primavera i que tenen la Coral Sant Jordi com a novetat del cartell d'enguany. Aquesta diumenge Joan Cabó serà a l'orgue acompanyat de la soprano Elisabet Erra i interpretaran nou peces relacionades amb l'Advent. 
Segons el felipó Antoni Serramona, des de l'Oratori del barri gòtic de Barcelona estan oferint un bé preuat en una societat on “tot s'ha...
Dll, 27/10/2014
(David Casals i Vila –CR) És possible que un mateix espai pugui servir per a totes les tradicions religioses? Així ho creu Amín Egea, arquitecte de tradició bahá'í, que creu que a Barcelona hi hauria d'haver aquest tipus de local, i així ho va explicar en una conferència aquest divendres al Col·legi d'Arquitectes.
“De la mateixa manera que hi ha vivers per empreses o centres cívics, amb espais que poden fer servir les entitats, hi hauria d'haver quelcom similar per a comunitats religioses”, explica Egea, en declaracions a Catalunya Religió.
Segons Egea, l'estadística posa de manifest que hi...
Dij, 30/10/2014
"La clave de una concepción cristiana de los estudios radica en que la oración está hecha de atención. La oración es la orientación hacia Dios de toda la atención que el alma es capaz. La calidad de la oración está para muchos en la calidad de la atención. La calidez el corazón no puede suplirla" (Simone Weil. “A la espera de Dios”).
 Per la filòsofa Simone Weil, quan es plantejava quina relació hi ha entre la interioritat i els estudis, concloïa que un alumne atent és una ànima que prega. Quan estem atents al nostre objecte d’estudi, centrats i abandonats en ell, ens obrim a l’alteritat i,...
Dll, 27/10/2014
(M. Teresa Valero/Bisbat de Solsona) Les campanes de la Basílica de Santa Maria la Major van repicar amb força en la ciutat romana ja que anunciaven un gran esdeveniment: el miracle del “Sant Dubte d'Ivorra”. Elles també tenen un paper principal en l' oratori musical “Noces de Sang”.
L’oratori musical es va dur a terme el passat dia 8 de juny a Roma en el marc de les festes del Corpus, com a cloenda solemne de la temporada de concerts 2011-2012 del Pontifici Institut de Música Sacra. L'autor de la música, Valentí Miserachs volia amb aquest concert segellar els seus disset anys de presidència...
Dc, 29/10/2014
26 de Maig, festivitat de Sant Felip Neri, un sant del s. XVI, poc conegut.  Sant Felip Neri és un sant simpàtic per les seves dites i els seus mètodes. El sant de l’alegria, com se’l coneix, no pretenia res més que ajudar a viure amb senzillesa i autenticitat la fe cristiana, amb pau, amb paciència i bon humor.
A l’oratori de Ciutat Vella, a tocar de la seu catedralícia, amagat enmig de carrerons, en queden pocs de “felipneris” i de fidels oratonians, però no per això deixen de participar amb devoció  de les acurades celebracions, que es vesteixen de solemnitat al redós dels bellíssims...
Dll, 27/10/2014
(Marc Majà i Guiu) El proper diumenge dia 1 de maig, festa de Pasqüetes, tindrà lloc la clausura de l’Any Jubilar concedit amb motiu del Mil·lenari del Miracle Eucarístic del Sant Dubte d’Ivorra. Déu sap els esforços i la gent que aquest esdeveniment ha fet aglutinar: en primer lloc, el propi poble d’Ivorra que, des de fa anys, ha anat projectant i “somniant” aquest mil·lenari i, després, tota la comunitat diocesana (i més enllà!) que s’ha anat engrescant entorn d’aquesta celebració. La joia viscuda, la gran preparació i el gran nombre de fidels que es van aplegar l’11 d’abril de l’any passat...
Dll, 27/10/2014
Badalona comptarà amb les pròximes setmanes amb un nou oratori musulmà al barri d’Artigas. El projecte l’han acordat conjuntament la comunitat islàmica paquistanesa ‘Camí de la Pau’, l’Associació de Veïns del barri i l’Ajuntament, a través del seu servei de mediació religiosa, gestionat per Unescocat.
Aquesta comunitat musulmana feia anys que desitjava comptar amb un lloc de culte, ja que fins ara s’ha vist obligada a resar al ras, concretament a la plaça Camarón de la Isla.
Malgrat la inauguració del local, que se situarà al carrer Santiago, els divendres la comunitat seguirà resant a la...

Pàgines