Vés al contingut

notícies relacionades

lestonnac-badalona-ramada

Com es viu el Ramadà a les escoles?

ROGER VILACLARA –CR | La tornada a l’escola després de Setmana Santa enguany també està marcada per la celebració del Ramadà, que acaba aquest dimarts 9 d’abril. A les escoles catalanes hi ha un munt d’alumnes que viuen aquest mes de pregària, dejuni i reflexió intensament.
Veneradas__frame_big10

Una exposició retrata la divinitat femenina al llarg dels anys

Josep Gordi –CR Al CaixaForum de Barcelona es pot veure fins al 9 de juny l’exposició, 'Venerades i temudes. El poder femení en l’art i les creences'. Es tracta d’una mostra organitzada pel British Museum i la Fundació "La Caixa" que intenta donar resposta a preguntes com: Què caracteritza la imatge d’una deessa? Com ha estat imaginat el poder diví femení al llarg dels anys? Com ha estat representat?, entre d'altres.

HM2

Què és el Hana Matsuri?

LUCÍA MONTOBBIO –CR | La tradició budista celebra cada 8 d'abril el Hana Matsuri, també conegut com el Festival de les Flors. Aquest dia, que té lloc a la majoria dels temples budistes, recorda el naixement de Siddhartha Gautama, més conegut com a Buda.  
iftar-joves

Joves musulmans organitzen un iftar benèfic pels habitants de la Franja de Gaza

ISLAMCAT | L'associació de joves musulmans de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), Entre Joves, organitza aquest 6 d'abril un iftar benèfic per recollir diners pels habitants de la Franja de Gaza. L'iftar se celebrarà a partir de les 18:15 h a El Depòsit del Rei Martí (C/ Bellesquard, 14) a Barcelona.

diumenge-rams

Què se celebra per Diumenge de Rams?

CR | Milions de persones arreu del món celebraran aquest diumenge l'inici de la Setmana Santa, un moment profundament significatiu per als catòlics. El Diumenge de Rams commemora l'entrada de Jesús a Jerusalem, segons els relats evangèlics, on va ser aclamat amb palmes i branques d'olivera.

Purim 1 (1)

Què és la festa de Purim?

LUCÍA MONTOBBIO –CR | La festa de Purim és una festa jueva que enguany se celebra el 24 de març. La celebració commemora la salvació del poble hebreu a l'antiga Pèrsia. "Hi havia plans d'extermini orquestrats pel primer ministre persa Aman, però es van produir una sèrie de miracles i així és com Déu els va deslliurar de l'amenaça", explica el rabí Daniel Askenazi.

mossos-islamofobia

Un 4,7% de les denúncies per delictes d'odi a Catalunya són per islamofòbia

ACN | Els fets motivats per l'odi i la discriminació denunciats a Catalunya pugen un 18,7% i passen dels 641 registrats el 2022 a 761 el 2023, segons el darrer balanç del cos de Mossos d'Esquadra. D'aquestes, un 4,7% de denúncies són per islamofòbia segons ha explicat aquest dimecres la inspectora Montserrat Escudé en roda de premsa. 

panoràmica

Veure la fe

podcasts