Vés al contingut

notícies relacionades

L'Església americana contra Trump

(Ignasi Escudero-CR) Unes 70 persones han estat detingudes per protestar al Capitoli en contra de la política migratòria de Donald Trump. El grup convocat per la Xarxa d’Acció Franciscana mostrava fotografies de nens i nenes morts sota custòdia als centres de detenció per a immigrants als Estats Units.

Entitats cristianes amb els immigrants es mobilitzen pels refugiats

(CR) La Plataforma d’Entitats Cristianes amb els immigrants, que aplega des de l’any 2005 més d’una vintena de col·lectius i organitzacions, s’ha adherit a les mobilitzacions organitzades amb motiu de la propera Jornada Mundial del Refugiat que tindrà lloc el proper dia 20 de juny.

"Els refugiats sirians no són els únics que arriben al nostre país"

(Fundació Salut Alta –Jesuïtes) Aquest mes hi ha hagut un tema que ha destacat a tot arreu on miréssim, llegíssim o escoltéssim: els refugiats de Síria. La Fundació Salut Alta de Badalona, entitat del sector social de la Companyia de Jesús, ha volgut compartir la seva reflexió sobre aquest tema, aportant respostes concretes a un pregunta que es formula sovint, però que moltes vegades queda sense respondre: “què puc fer davant d’aquesta situació?”.

El bisbat de Sant Feliu organitza un servei d'ajuda per a refugiats

(Bisbat de Sant Feliu) La diòcesi de Sant Feliu de Llobregat ha anunciat que posarà en marxa un servei d'ajuda als refugiats que funcionarà a través de Càritas Diocesana i la delegació de Mans Unides.

El bisbat "vol respondre amb criteris evangèlics i assumint el seu compromís, com Església particular, que es deixa il·luminar per la Paraula de Déu i el seu missatge moral, mirant de ser fidels a la seva condició de comunió de germans, dins la pluralitat d’iniciatives".

Les entitats d'acció social de l'Església uneixen recursos per impulsar una acollida als refugiats

(Jesuïtes, Càritas, CONFER, Justícia i Pau) Càritas Espanyola, la Comissió Episcopal de Migracions, CONFER, el Sector Social de la Companyia de Jesús i Justícia i Pau han acordat desenvolupar una estratègia estatal conjunta com a entitats d'acció social de l'Església per organitzar una resposta generosa i coordinada a la crida que el papa Francesc ha dirigit aquest diumenge a les "parròquies, les comunitats religioses, els monestirs i els santuaris de tot Europa" per acollir els refugiats.

Proposta conjunta d'acollida

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe