Vés al contingut

notícies relacionades

“Hem de remoure els obstacles a la llibertat religiosa dels infants”

(Laura Mor –CR) La teoria de l’article 14 de la Convenció sobre els drets de l’infant de 1989 és clara. Però l’aplicació pràctica no sempre ho és tant i encara s’afronta amb diversitat de criteris. Què implica que els Estats respectin “el dret de l’infant a la llibertat de pensament, de consciència i de religió”? Quin és el rol dels pares a l’hora de garantir la llibertat religiosa dels seus fills i filles?

L’acollida, a l’ADN de la vida religiosa

(Montse Punsoda –CR) L’esclat de la guerra a Ucraïna ha desplegat un mantell de solidaritat i acollida al voltant d’occident. D’un dia per l’altre, moltes llars familiars han obert les portes als refugiats ucraïnesos que, a poc a poc, arriben buscant pau i seguretat. En aquesta línia, la mateixa Unió de Religiosos de Catalunya va fer una crida a les famílies religioses per tal “d’ajudar i donar resposta des de les seves possibilitats d’acollida”.

Barcelona ressitua l’emergència social i climàtica a l’agenda eclesial

(Laura Mor –CR) Unes branques d’olivera han expressat aquest diumenge el compromís de pau dels cristians amb la creació. Prop de vuit-centes persones de diferents confessions han pregat per renovar la “casa comuna” en la vigília de Sant Francesc d’Assís. Ho han fet a la basílica de la Sagrada Família, en una vetlla ecumènica extraordinària que força a replantejar l’agenda eclesial: els cristians han de treballar per la cura de la natura i ho han de fer plegats.

Augmenten els discursos d’odi contra la fe bahá’í a l’Iran

(CR) En els últims 6 mesos, de novembre de 2020 a abril de 2021, s’han registrat prop de 5.800 expressions d’odi, un 36% més que el mateix període de l’any anterior. La comunitat bahá’í torna a denunciar la situació “aberrant i alhora desconeguda” que viuen a l’Iran. Alerten dels efectes i les greus conseqüències sobre la població creient que poden derivar dels discursos d’odi i de difondre informació falsa.

Mor Arcadi Oliveres, expresident de Justícia i Pau

(CR/Justícia i Pau) Aquest dimarts al migdia ha mort a casa seva, a Sant Cugat, l'expresident de Justícia i Pau (2001-2014) Arcadi Oliveres Boadella. Després que el passat mes de gener se li diagnostiqués una malaltia terminal, Oliveres, que tenia 75 anys, ha volgut acomiadar-se de tants amics i amigues com ha pogut i ha rebut més de set mil missatges d’agraïment i d’estimació. Ha viscut aquest temps amb una gran fermesa i confiança, sentint-se molt estimat i acompanyat de la família i dels amics.

Eduard Ibáñez: “La laïcitat entesa correctament ha de protegir la llibertat religiosa”

(Jordi Llisterri-CR) “Tota persona té dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió; aquest dret inclou la llibertat de canviar de religió o de creença, i la llibertat, individualment o col·lectivament, en públic o en privat, de manifestar la seva religió o creença per mitjà de l'ensenyament, la pràctica, el culte i l'observança”.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe