Vés al contingut

notícies relacionades

El Miracle ens acull al cor de Catalunya

(Josep Gordi –CR) Per arribar al santuari del Miracle, que és un conjunt de llocs sants situat a la comarca del Solsonès, la millor opció és prendre la carretera BV-3001, que comença a Cardona i que ens portarà al santuari per un paisatge de masies, boscos i camps de secà. Si venim de ponent, cal prendre la C-75 en direcció Solsona i a uns vuit quilòmetres abans d’arribar a la capital del Solsonès ens desviarem a la dreta per la LV-3002 i a uns pocs quilòmetres trobarem la cruïlla per arribar al Miracle.

Xènia Ros: “Abans d’entrar a l’aigua, sempre li demano permís”

(Josep Gordi –CR) Dona curiosa i apassionada per la natura i, sobretot, per la mar. “Nedar també es pot convertir en una pregària”, explica Xènia Ros. Acompanyar els altres a tenir cura de la salut d’una manera holística ha estat una constant al llarg de la seva vida. Actualment, es dedica tant a donar suport a dones en el seu embaràs, part i postpart, així com a fer de terapeuta i guia a la natura.

Qui fa els exercicis espirituals de sant Ignasi?

(Laura Mor –CR) El mes d'agost és temporada alta a la Casa d'Exercicis de Manresa. Centenars de persones, la majoria religiosos i religioses, fan els exercicis espirituals que sant Ignasi de Loiola va començar a escriure i practicar a la Cova fa prop de cinc-cents anys. “Volen seguir aquest mètode en el lloc on va començar tot”, explica el jesuïta David Guindulain, que coordina els exercicis espirituals dels jesuïtes a Catalunya.

Roser Caminal: “La pregària de silenci activa l'aquí i l'ara”

(Laura Mor –CR) Trobar espais de silenci en el brogit d'una ciutat com Barcelona té mèrit. Però les monges benedictines del monestir de Sant Pere de les Puel·les ho han aconseguit. Alguns en diuen mindfulness. Per a elles es tracta de percebre un Déu que mai no se n'ha anat. El cap de setmana del 6 al 8 d'abril organitzen un recés de silenci contemplatiu en aquesta mateixa línia. Les inscripcions són obertes fins el 20 de març.

Nova capella de Sant Ignasi a Santa Maria del Mar

(Jesuïtes) El proper diumenge 31 de juliol, en la festivitat de Sant Ignasi de Loiola, tindrà lloc a les onze del matí la inauguració de la reforma de la Capella de Sant Ignasi de Loiola a la Basílica de Santa Maria del Mar. La reforma de la Capella de sant Ignasi és una iniciativa promoguda per la Companyia de Jesús a Catalunya amb el suport de la Basílica de Santa Maria del Mar.

panoràmica

Veure la fe

podcasts