Mar, 3/02/2015
Domingo IV del tiempo ordinario. Ciclo BBarcelona, ​​1 de febrero de 2015
La forma, el estilo de enseñar de Jesús provocó en la gente la impresión de que estaban ante algo desconocido y admirable.
Jesús NO enseñaba como los letrados oficiales. Lo hacía con autoridad: su palabra liberaba las personas de espíritus malignos.
No debemos confundir autoridad con poder.
La palabra de Jesús no proviene del poder.
Jesús no trata de imponer su propia voluntad sobre los demás.
No enseña para controlar el comportamiento de las personas.
No utiliza nunca la coacción ni las amenazas.
La palabra de Jesús no...
Jue, 30/10/2014
La noticia es diáfana: «El Ministerio de Educación ha fijado en 6.057 euros la compensación para las familias que escolaricen a sus hijos en centros privados para estudiar en castellano. Un gasto que asumirá inicialmente el Ministerio y que posteriormente irá a cargo del Gobierno de la Generalitat.» Esta decisión se incluye en la disposición adicional 38 de la Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa (LOMCE).
Primero, si un puesto escolar cuesta 6.057 euros, el Estado está incumpliendo gravemente la Constitución al fijar los conciertos educativos en unas cantidades muy inferiores...
Jue, 30/10/2014

Las realidades cotidianas, a menudo, pasan inadvertidas. También los textos que se leen diariamente corren el riesgo de perder la fuerza de su impacto. Sucede lo mismo con el signo de la cruz, que se transforma en distintivo de pertenencia e incluso en objeto de arte, elaborado con materiales nobles y piedras preciosas. La crudeza original se diluye con el tiempo y su mensaje también. Jesús crucificado nos habla de fidelidad al anuncio del evangelio, de coraje ante las fuerzas que quieren acallarlo, de denuncia de los poderes que dañan a las personas y a la sociedad, de obediencia a la...
Mié, 29/10/2014
Que passi aviat aquest llarg cap de setmana!. Per favor, que vingui el Papa a Madrid, que torni a Roma i que els catòlics podem tornar a la normalitat!. No se si amb tant soroll podrem escoltar la seva paraula amb una mica de tranquil·litat, perquè a dia d'avui jo no la sento. Aquesta trobada amb els joves es un disbarat no en si mateixa sinó per com ha estat organitzada. Suposo que si no m'explico millor em quedaré sense una part dels lectors del bloc. Els prego que arribin fins al final.
Els ciutadans de Madrid porten mesos amb la campanya de la trobada mundial de la joventut. Totes les...
Mié, 29/10/2014
Hi ha una mena de catòlics que... com ho diria. Que es presenten com els veritablement catòlics, excloent tot el que no creix al seu costat. Els coneixereu, no per seva perseverança i discreció, sinó per la seva adhesió pública a principis inamovibles i sobretot per què fan bona la màxima del Capri: “quan tens raó, crida; i quan no en tens, crida més, que així semblarà que la tinguis”. 
Tenen una fulla de serveis ben curulla de defenses aferrissades de fins la darrera coma de la doctrina oficial de l’Església. La crítica o el qüestionament no està en el seu diccionari. Quan van llegir allò de...
Mié, 29/10/2014
 
Aquesta és una encertada expressió de Susan Goerge que aplica a la banca i als gran poders financers del nostre món, i que es podria estendre a moltes altres entitats i fins persones.
         A mida que es va engrandint el prestigi o el poder també es van creant uns murs invisibles al començament; visibles més tard, i imprescindibles en l’èxit real o aparent. que controlin i defensin la institució o el personatge. Pot arribar un moment en el que el fracàs és inviable a ulls dels que estan a dintre del “sistema”.
 
Segons la seva visió les conseqüències del possible fracàs serien tan...
Mié, 29/10/2014
Dues notícies de gran impacte sobre informes han irromput fa unes quantes setmanes als mitjans de comunicació. La primera es refereix als informes que Joan Oliver, director general del Barça, va anomenar «auditoria de seguretat» i que van afectar quatre vicepresidents del club. La segona, els informes encarregats pel Govern de la Generalitat, part dels quals no tenien cap interès comú, estaven sobrevalorats econòmicament, es van confiar a empreses externes quan podien haver estat elaborats pels mateixos funcionaris, etc. El conseller Antoni Castells va reconèixer el fet tot i que hi va...