Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Barcelona) Aquest dijous al migdia el papa Francesc ha rebut en audiència privada en el Palau Apostòlic del Vaticà el cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe emèrit de Barcelona. El cardenal ha presentat al papa Francesc el programa del II Congrés Internacional de les Grans ciutats que està previst celebrar els dies 13, 14 i 15 del proper mes de juliol a la ciutat de Rio de Janeiro, dedicat a “Laudato sí i Grans Ciutats”.

El Sant Pare s’ha interessat molt per aquest segon Congrés, donat que quan era arquebisbe de Buenos Aires ja va mostrar la seva preocupació per l’acció de l’Església en les actuals concentracions urbanes. Aquest segon Congrés, que està especialment vinculat al món llatinoamericà, centrarà els seus treballs en els ensenyaments del Papa sobre l’ecologia, en especial en l’encíclica Laudato si’. El Congrés estudiarà tres qüestions ecològiques que afecten de manera especial a les grans concentracions urbanes actuals: el problema de l’aigua, els problemes derivats de la contaminació del medi ambient i el problema de les deixalles. Les ponències han estat confiades a experts en ecologia de tot el món i el programa, a més de les ponències, preveu diverses taules rodones: una amb alcaldes de grans ciutats per presentar experiències positives en curs, una altra amb líders religiosos i una altra de rectors de grans universitats.

Aquest nou Congrés el promou la Fundació Antoni Gaudí per a les Grans Ciutats, que té la seva seu a Barcelona i que presideix el cardenal Martínez Sistach. El Congrés es prepara amb estret contacte amb el cardenal Orazio Tempesta, arquebisbe de Rio de Janeiro, i amb els seus col·laboradors. Està previst també que el papa Francesc dirigeixi un missatge als participants en aquest segon Congrés, com ja ho va fer en ocasió del Congrés celebrat a Barcelona l’any 2014.

Aprofitant l’ocasió d’aquesta audiència, el cardenal Martínez Sistach ha ofert al Sant Pare les seves dues recents publicacions. El llibre que ha dedicat a l’exhortació del papa Francesc sobre la família, amb el títol Com aplicar Amoris laetitia, que ja s’ha publicat en català i castellà (Claret), i en italià i portuguès, i també li ha ofert l’edició catalana del seu llibre-entrevista Un cardenal es confessa, que ja ha aparegut en català (Proa) i estan en preparació les edicions en castellà (Planeta) i en italià (Editrice Vaticana).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.