Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Càritas) Càritas d'Urgell ha posat en marxa un projecte innovador a la diòcesi: un pis d'acollida transitòria, situat a la ciutat de Balaguer. Un projecte que s'ha posat en marxa gràcies al suport i la participació de diversos industrials de la població que han cregut en el projecte i hi han treballat en diverses fases. El projecte va iniciar-se amb el lliurament d'una propietat d'una veïna de Balaguer a Càritas, a benefici de projectes socials de l'entitat i per permetre acollir a persones que s'havien quedat sense llar. Cada família que sigui acollida per Càritas de manera transitòria en aquest habitatge, s'integrarà en els programes socio-laborals de l'entitat, per tal de millorar la seva capacitació laboral i els recursos de gestió econòmica, familiar i social. L'objectiu de Càritas no és només fer un acolliment puntual, sinó també formar i donar eines que permetin a la família i als seus integrants retornar al mercat laboral i la inclusió social plena, i que puguin tornar a ser autònoms.

El projecte s'ha materialitzat amb el suport d'entitats, institucions, industrials i particulars, que han portat a terme, amb la coordinació i lideratge de Càritas a Balaguer la rehabilitació del immoble. Es presentarà públicament el 13 de febrer, en un acte públic al que assistiran autoritats locals i col·laboradors del projecte de la comarca i de la ciutat, i que es durà a terme a la seu de Càritas Balaguer, a l'antic convent de Sant Domènec. L'acte serà presidit per l'Arquebisbe d'Urgell, Mons. Joan-Enric Vives i també serà present el director de Càritas Urgell, Josep Casanova. Amb l'acte del proper dilluns l'entitat vol agrair les facilitats de l'administració per tirar endavant el projecte i el suport dels industrials i particulars que hi han col·laborat. Actualment ja hi viu una família d'acollida amb nens petits.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.