Pasar al contenido principal

Saber más

(E. Aran) El 2014 el despatx T113 va ser convidat a un concurs restringit, encara per resoldre, per proposar una reforma dels locals parroquials d'Esplugues de Llobregat. Passat el temps, considero que la proposta presentada segueix sent vàlida i és una llàstima que els impediments burocràtics-urbanístics no s'hagin desencallat perquè era una manera de trobar rendibilitat econòmica i una millora evident de l'estat actual.

Memòria:

La proposta del nou centre parroquial s’insereix en la trama urbana preexistent: és oberta al diàleg perquè és un edifici que compleix la normativa urbanística de l’entorn tot cercant ser un espai servidor i atent a les necessitats de la gent d’Esplugues de Llobregat. Alhora pretén ser un “oasi urbà” enmig del continu de la ciutat. Aquesta intencionalitat queda reforçada per la connexió visual amb el parc posterior de la parcel·la i pel pati enjardinat interior. Un lloc de pau i retrobament per a la comunitat. La missió de l’Església consta de tres vectors força: la celebració de la fe (litúrgia), l’anunci de la fe (kerygma) i el servei de la fe (diaconia). En la mesura que es desenvolupen aquests tres vectors, hi ha una pastoral integrada. D’aquesta manera volem que el projecte parli d’aquesta missió:

LITÚRGIA (Temple parroquial, Racons de pregària, Oratoris efímers, Sala polivalent)

KERYGMA (sales de catequesi, espais expositius, sala de conferències, sales polivalents, encaix en la trama urbana)

DIACONIA (Despatxos parroquials, instal·lacions, espais servidors, habitatge social, activitats de Càritas, sala polivalent)

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.