Pasar al contenido principal

La Tinència de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència de l’Ajuntament de Barcelona ha endegat una mesura de Govern sobre la garantia de tracte igualitari a les entitats religioses quant a la realització d’activitats puntuals de caire religiós a l’àmbit públic.

Aquesta mesura cerca igualar en drets les confessions religioses de la ciutat amb la resta de la societat civil organitzada en relació a l’accés als espais de titularitat pública de la ciutat de Barcelona.

Només pel fet de ser una mesura que cerca la igualtat entre la societat civil organitzada i les confessions religioses de la ciutat ja és una bona mesura.

Però a més a més, aquest cop, l’Ajuntament ha tingut el bon gust d’informar les confessions religioses del contingut d’aquesta mesura abans de fer-ho als mitjans de comunicació.

Aquest fet és notícia perquè el que és habitual en els altres àmbits de la nostra societat finalment també ha arribat a les confessions religioses de la ciutat.

Podríem aprofundir més en aquest punt, però de moment celebrem el que és bona notícia en el fons i la forma.

Aquesta mesura d’igualtat és una d’aquestes iniciatives que el Consell Evangèlic de Catalunya fa 35 anys que estava esperant escoltar a la ciutat de Barcelona.

El fet ha tardat però celebrem que s’hagi produït.

El que encara no s’ha produït, per citar un altre fet simbòlic, és que la ciutat dediqui un jardí, un carrer, una avinguda o una plaça a la Reforma Protestant i als cristians protestants de la ciutat que des de fa prop de segle i mig donem testimoni de la nostra fe als barcelonins i a les barcelonines.

Aquesta és una d’aquelles iniciatives que el Consell Evangèlic de Catalunya porta a la seva cartera de reivindicacions des de fa 35 anys i que han escoltat tots els alcaldes de la ciutats que ens han volgut rebre en audiència.

Fins i tot un d’aquests alcaldes va pronunciar, en el Saló de Cent del mateix Ajuntament: “Això ja està fet, Guillem”.

Ara, quan el 31 d’octubre de l’any 2017 farà 500 anys de l’inici de la Reforma Protestant a Europa, no creuen que ja ha arribat el moment de recollir la nostra reivindicació i fer-la realitat?

Grupos

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.