Pasar al contenido principal

Homilia del papa Francesc a la casa de Santa Marta. Dijous 20 d'octubre de 2016

Pau, ha observat el papa, "se submergeix" en el "mar immens que és la persona de Crist." Però, es pregunta el papa: "com podem conèixer Crist?", com podem comprendre "l'amor de Crist, que sobrepassa tot coneixement"?:

"Crist és present en l'Evangeli, llegint l'Evangeli coneixem Crist. I tots nosaltres ho fem, almenys escoltem l'evangeli quan anem a missa. Amb l'estudi del catecisme: el catecisme ens ensenya qui és Crist. Però això no és suficient. Per estar en condicions de comprendre quina és l'amplitud, la longitud, l'alçada i la profunditat de Jesucrist cal entrar en un context, en primer lloc, de pregària, com ho fa Pau, de genolls: "Pare envia’m l'Esperit per conèixer Jesucrist'".

Trobar el Senyor en el silenci de l'adoració

Per conèixer realment Crist, ha repetit, “és necessària la pregària". Però Pau, ha afegit, "no tan sols prega, adora aquest misteri que sobrepassa tot coneixement i en un context d’adoració demana aquesta gràcia" al Senyor:

"No és coneix el Senyor sense aquest hàbit d’adorar, d’adorar ensilenci, adorar. Crec que, si no m'equivoco, aquesta pregària d'adoració és la menys coneguda per nosaltres, és la que fem menys. Perdre el temps –em permeto dir- davant el Senyor, davant el misteri de Jesucrist. Adorar. I allà, en silenci, el silenci de l'adoració. Ell és el Senyor i jo l’adoro".

Reconèixer-se pecadors per entrar en el misteri de Jesús

En tercer lloc, ha dit el papa, "per conèixer Crist és necessari tenir consciència de nosaltres mateixos, és a dir, adquirir l'hàbit d'acusar-se a un mateix" de dir-se "pecadors":

"No es pot adorar sense acusar-se a si mateix. Per entrar en aquest mar sense fons i sense ribes, que és el misteri de Jesucrist, són necessàries aquestes coses. La pregària: ‘Pare,envia’m l'Esperit perquè ell em condueixi a conèixer Jesús '. En segon lloc, l'adoració al misteri, entrar en el misteri, adorant. I en tercer lloc, acusar-se a si mateix: ‘Sóc un home de llavis impurs'. Que el Senyor ens doni aquesta gràcia que Pau demana pels efesis també per a nosaltres, aquesta gràcia de conèixer i guanyar Crist".

Traducció: Pere Prat —Catalunya Religió

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.