Pasar al contenido principal

Amb motiu de la celebració del 10è aniversari, la Fundació Educativa Dominiques de l’Ensenyament (FEDE), organització que agrupa diversos centres educatius a Catalunya i a l’Estat Espanyol, ha celebrat a Barcelona un congrés sobre innovació pedagògica que ha aplegat més de 300 docents i especialistes en educació.

El congrés, que ha tingut lloc els dies 29 i 30 de juny a l’auditori del col·legi Dominiques de l’Ensenyament de Barcelona (c. Mallorca 349) sota el lema Pass10’, Educaci10’, Innovac10’: de la passió per ensenyar a l’entusiasme per aprendre, ha analitzat la renovació i la innovació pedagògica que viu el sector educatiu actual i ha inclòs la presentació de propostes i projectes que ja s’estan duent a terme en els col·legis de la Fundació.

La cita ha comptat amb ponents de reconegut prestigi, com la teòloga, pedagoga i escriptora Carmen Pellicer, que ha pronunciat la ponència Un paradigma educatiu per gestionar el talent interior; el doctor en Filologia Fernando Trujillo, que ha exposat propostes per transformar l’educació actual; la psicòloga Dolors Reig, que ha abordat com acompanyar els alumnes en l’era de la hiperconnectivitat, i l'educador i investigador Alfredo Hernando, que ha parlat sobre com liderar la innovació a l'escola a Professors que dirigeixen directors.

La Gna. Luz Ortigosa, Priora General de la Congregació de les Dominiques de l’Ensenyament i presidenta del Patronat de la Fundació; Fernando López Tapia, assessor jurídic de la Fundació; el P. Enric Puig, secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, i Miquel Garcia, Director General de Centres Concertats i Centres Privats del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, van ser els encarregats d'inaugurar l'esdeveniment.

La Fundació Educativa Dominiques de l’Ensenyament va ser creada per la Congregació de les Germanes Dominiques de l’Ensenyament amb la finalitat de donar continuïtat a la seva missió educativa. Va ser constituïda el 3 de setembre de 2004 a Barcelona i té la seva seu al número 349 del carrer Mallorca.

La seva finalitat és promoure la formació integral de la persona d’acord amb els valors evangèlics a través de l’estil educatiu dominicà, que s’explicita en el Caràcter Propi de les Dominiques de l’Ensenyament.

Les escoles de la Fundació són col·legi Dominiques de l’Ensenyament de Barcelona; col·legi Sant Domènec de Guzman de Tarragona; col·legi Santa Caterina de Vic; col·legi Verge del Roser de Vallirana; col·legi Santo Tomás de Pamplona; col·legi Santo Domingo de Guzmán de Aranda de Duero (Burgos) i col·legi Santa Rosa de Villarrubia de los Ojos (Ciudad Real).

Durant aquest curs 2014-2015, els set col·legis han estat realitzant diversos actes commemoratius del desè aniversari, com ara xerrades formatives per a les famílies, un pelegrinatge a Montserrat i la creació de l'anomenat Llibre viatger de Sant Domènec, que s'ha anat elaborant amb les aportacions d'alumnes i professors de tots els col·legis i una trobada intercol·legial amb alumnes dels 7 centres a Vallirana, entre d'altres activitats.

El I Congrés de la Fundació Educativa Dominiques dels dies 29 i 30 de juny a Barcelona serà la cloenda d'aquest aniversari a partir del qual les seves escoles es continuaran projectant cap a un futur il·lusionant i obert a la innovació pedagògica, posant la mirada en els alumnes i comptant amb la confiança i col·laboració de les famílies, amb mestres i professors convençuts que la riquesa d'aquesta institució són les persones.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.