Pasar al contenido principal
Por Anna-Bel Carbonell Rios .
En Sini

L'Escola Santa Isabel de les Franciscanes Missioneres de la Immaculada Concepció, a Sant Cugat del Vallès, és petita i fa honor a la senzillesa i austeritat que caracteritza el carisma franciscà. Una senzillesa que es converteix precisament en la seva grandesa: la proximitat, la familiaritat, la discreció, l'estimació sincera pels nens i nenes que diàriament hi van a créixer, a aprendre, a jugar... omplint les aules de rialles i també d'emocions!

Aquesta setmana, però, aquesta pau i innocència infantil s'ha vist truncada. Una de les alumnes ha mort en el fatídic accident aeri als Alps.

Ahir, al pati de l'escola s'aplegà tota la comunitat educativa per fer un sentit i petit recordatori a la alumna i companya. Li enviaren missatges dins de globus de colors que s'enlairaren pel cel amb l'esperança que ella els pogués recollir i jugués amb ells. Els nens i nenes més petits la recordaran perquè, d'acord amb el tarannà d'una escola que implica els alumnes grans en l'acompanyament dels més petits, la nena els havia ajudat a cordar les sabates o els havia llegit un conte, o acompanyat a una excursió. Les seves companyes de classe, les seves mestres... tothom, des del silenci i el plor, amb l'emoció a flor de pell, se n'ha pogut acomiadar i li ha enviat allò millor de si mateix.

Els nostres fills i filles han hagut en poques hores de pensar, de sentir la mort, la tristor... de perdre una companya en unes circumstàncies que ningú els pot explicar ni donar-ne raó. No serà fàcil remuntar la situació, però al redós de l'equip educatiu de l'escola, amb la màxima serenor possible en circumstàncies tan especials, han pogut viure el seu dol i expressar els seus sentiments. La manera com l'escola els ha fet costat i acompanyat, parla molt de la profunditat i la grandesa de cor d'unes mestres vocacionades i d'aquesta comunitat de religioses que en tot moment preserva la intimitat dels nens i les nenes, i de les seves famílies, alhora que es fa present sempre en les seves vides.

Grupos

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.