Pasar al contenido principal
Va succeir a l'estiu, a Manresa. Un grup de voluntaris joves de la Plataforma dels aliments de la Fundació Rosa Oriol, van decidir dedicar part de les seves vacances a rehabilitar una casa que es destinarà a projectes de reinserció per a persones que viuen en risc d'exclusió social arran de la crisis.

Pintar, endreçar l'entorn, treballar el camp, compartir estones de formació, participar de la Festa major de la ciutat, somniar nous projectes, viure amb espontaneïtat i alegria, treballar en equip, era l'activitat quotidiana que es vivia amb la més absoluta normalitat.

"Cal Serra", que és l'espai que els acollia, es va convertir en un espai de bones vibracions, millors sintonies i fantàstiques idees.

De forma espontània, el grup va créixer: s'ho passaven bé i cridaven altres companys. I també, sense plantejar-se res, es van començar a improvisar concerts, cants, jocs amb les veus i la música es va convertir en la convidada estrella. Hi havia bones ones, i foc en el cor. Desig de fer un món més bonic, i compromís per fer-lo realitat.

I, sense adonar-nos-en, un grup de joves van pujar al tren de l'optimisme i del coratge, al tren a què pugen els valents, els que no tenen por i que, si en tenen, la superen; i van decidir continuar junts en el viatge de la vida, un viatge que té com a destí un oceà d'oportunitats per a tots.

Va néixer Línia vuit, un grup de vuit joves que canten perquè tenen foc en el cor, perquè volen contagiar la passió per la humanitat que els anima, perquè saben que el món és bonic i perquè volen que tothom gaudeixi de la seva bondat, de la seva bellesa, de la riquesa del planeta i de les oportunitats per a viure.

I van continuar el viatge, que feia temps havien començat com a voluntaris, dedicant hores dels seus dies per compartir-les a la Plataforma dels aliments amb aquells que necessiten quelcom essencial per a viure. I a més de donar aliments, van decidir animar el viatge de les persones, contagiar esperances, compartir inquietuds, cantar a la vida i celebrar que és possible somniar un demà millor, perquè en aquest viatge no estem sols.

Un grup fantàstic de joves que tenen entre 17 i 23 anys i que gaudeixen de la frescor dels que, amb els ulls transparents i el cor net, són capaços de dibuixar un nou horitzó, en què la fraternitat és el paisatge comú, les oportunitats una fita ineludible, i l'alegria i les esperances compartides són l'equipatge que els permet avançar lleugers superant els entrebancs, les contradiccions i els maldecaps que sovint ens porta la vida.

Línia vuit, un grup de joves que són capaços de crear futur perquè viuen el present amb intensitat; que transpiren optimisme, perquè creuen en l'amor, aposten per les persones i saben que res ni ningú ens pot condemnar a la infelicitat.

Línia vuit, un grup musical que ens sorprendrà amb els valors que els animen; que ens ajudaran a pensar i a somniar; que ens donaran l'oportunitat de preguntar-nos: i jo, què puc fer perquè el viatge sigui més agradable i el món un espai de llibertat?

Línia vuit, joves creadors de futurs, constructors de fraternitat, promotors de la justícia, compromesos amb les persones i dinamitzadors socials.

Línia vuit, joves que canten perquè saben que la crisis té data de caducitat i perquè saben que hi ha una sortida.

Ells, al ritme de les utopies i amb la marxa dels seus anys joves, ens ajudaran a renovar l'esperança, perquè creuen que la humanitat té futur perquè hi ha homes i dones que saben de compromís i de la corresponsabilitat.

Línia vuit és un tren gran i espaiós, que passa per la vida i que té un destí de felicitat. Un tren que acull tots aquells que creuen que el canvi es possible i que volen implicar-se. Un tren que para a totes les estacions de la vida, però que no s'atura mai. La seva meta és també el camí de l'amor compartit i la festa del cor.

Línia vuit ens recorda que tots formem part d'aquest tren, i que més enllà dels set dies de la setmana, hi ha un dia vuitè, el del canvi i el de les oportunitats, el de l'esperança és a les teves mans.

Voleu pujar a aquest tren?

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.