Pasar al contenido principal
La pregària és l’exercitació espiritual per excel·lència. L’objectiu d’aquest recull de textos és ajudar a mantenir el clima de pregària durant tot el dia. Ara, amb la mateixa intenció que vaig iniciar el recull de pregàries proposat pel monjo de Montserrat, pare Miquel Estradé , presento una selecció de pregàries molt més personals. Són fragments de salms o altres textos bíblics que dia darrera dia són repetits en la pregària de la Litúrgia de les Hores. La selecció és íntima i reflexa l’estat d’ànim o la crida que la lectura de cada text em suggereix. Alguns textos són pregàries directes, altres aporten petits moments de transcendència que ajuden a avançar en el dia a dia.
2 octubre “Quan des del llit et recordo, passo les nits pensant en tu, perquè tu m'has ajudat, i sóc feliç sota les teves ales”. (Sl 63,7-8)
3 octubreLa meva ànima s'ha enamorat de tu, em sosté la teva mà” (Sl 63,9)
4 octubre Al·leluia! Canteu al Senyor un càntic nou, que el lloïn reunits els qui l'estimen” (Sl 150,1)
5 octubre Perquè el Senyor estima el seu poble i corona de triomf els humils” (Sl 150,4)
6 octubre Mentre els seus llavis glorifiquen Déu, tenen a les mans espases de dos talls, per fer justícia entre els pobles i castigar les nacions, per encadenar els seus reis i emmanillar els poderosos, per executar la sentència que està escrita. Aquests són els honors reservats als qui l'estimen!” (Sl 150,6-9)
7 octubre Havien parat un llaç als meus peus per atrapar-m'hi la vida; havien obert un clot davant meu, i ells mateixos hi han caigut” (Sl 57,7).
8 octubre “El meu cor se sent segur, Déu meu, se sent segur el meu cor. Tocaré i cantaré: desvetlla't, cor meu, desvetlleu-vos, arpa i lira meva, vull desvetllar l'aurora.” (Sl 57,8-9)

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.