Pasar al contenido principal
Por Lluís Serra Llansana .
En Gerasa

Avui, a Roma, el papa Benet XVI ha proclamat sants: Francesc Coll i Guitart, Dominic i fundador de la Congregació de les Germanes Dominiques de l’Anunciata, perquè es dediquessin als infants i joves més necessitats; Jozef Damiaan d

Avui, a Roma, el papa Benet XVI ha proclamat sants: Francesc Coll i Guitart, Dominic i fundador de la Congregació de les Germanes Dominiques de l’Anunciata, perquè es dediquessin als infants i joves més necessitats; Jozef Damiaan de Veuster, congregació dels Sagrats Cors, va servir els leprosos que vivien abandonats a la seva sort a l’illa de Molokai; Rafael Arnáiz Barón, trapenc, dedicat a la vida contemplativa: Marie de la Croix (Jeanne) Jugan, fundadora de les Germanetes dels Pobres, perquè atenguessin els ancians més pobres i malalts: i Segismundo Félix Feliński, bisbe i fundador de la Congregació de les Germanes Franciscanes de la Família de Maria, perquè assistissin als pobres i als nens. A la secció de Religió de l’Avui (pàgina 37, diumenge, 11 d’octubre), ni una paraula. Silenci.

Francesc Coll, nascut el 18 de maig de 1812 a Gombrèn (Ripollès) i enterrat a Vic, era català. Això ha fet que Josep Lluís Carod-Rovira, vicepresident del Govern de la Generalitat formés part de la delegació oficial i hi assistís (aquesta vegada sí), juntament amb Montserrat Coll, directora general d’Afers Religiosos. Sense comptar Josep Montilla, segons recull La Vanguardia digital, així com centenars de catalans i religioses dominiques, que també s’han fet presents a Roma. Bèlgica, Polònia i França han enviat representants de primera magnitud. Espanya s’ha conformat amb Miguel Moratinos. A la secció de Religió de l’Avui, ni una paraula. Silenci inexplicable.
La secció de Religió de l’Avui d’avui (pàgina 37, diumenge, 11 d’octubre) tracta els temes següents: Estudi sobre la tasca de la Societat d’Amics o quàquers a Catalunya, signat per Mireia Rourera; Debat sobre si Catalunya “és el país més laic”, a càrrec de la Redacció; Montserrat i Sant Benet en un sol dia, a càrrec de la Redacció; i, finalment, agenda de la setmana, amb cinc petites notícies, cap referent a Francesc Coll, primer català canonitzat per Benet XVI. Silenci inexplicable.
El silenci permet un ampli ventall d’interpretacions, des de la ignorància fins a la voluntat d’excloure la notícia. No entro si es tracta d’una anècdota o d’una línia de política informativa de l’Avui, diari que llegeixo amb interès cada dia. Deixo les consideracions a la reflexió de cadascú, tot recordant que estic parlar del silenci informatiu (fet objectiu i contrastable) i no de l’opinió (plural i diversa).

Des d’aquesta òptica, crec que es tracta d’un silenci inexplicable. Si arribo a saber-ne alguna explicació, em temo que el silenci serà més que silenci.

Grupos

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.