Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

El cardenal Martínez Sistach, acompanyat d’una delegació de l’arquebisbat, ha agraït a Benet XVI la seva recent visita a Barcelona

(Arquebisbat de Barcelona) Aquest dilluns al matí, a les 11 hores, el sant pare Benet XVI ha rebut al Palau Apostòlic del Vaticà en audiència privada el cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona. L’audiència ha tingut una duració de trenta minuts.

Al final de l’audiència el Sant Pare ha rebut també els membres de la comissió organitzadora del viatge pontifici que acompanyen el cardenal en aquesta visita, l’objecte principal de la qual era agrair-li novament la seva recent visita a Barcelona els dies 6 i 7 del passat novembre.

El cardenal de Barcelona ha presentat al Sant Pare els seus acompanyants: el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull; el coordinador de la visita a Barcelona, el. Enric Puig; el vicari episcopal per a la ciutat de Barcelona, mossèn Joan Galtés; el secretari general de l’Arquebisbat, mossèn Sergi Gordo; el delegat diocesà d’Economia, mossèn Antoni Matabosch; i Mini Obiols i Maria Dolors Villas, membres de la comissió organitzadora. En representació de la Basílica de la Sagrada Família eren presents el president delegat del Patronat de la Junta Constructora del temple, Joan Rigol, i l’arquitecte director de les obres, Jordi Bonet. També han assistit a l’audiència els secretaris del cardenal, mossèn Alfred Sabaté i mossèn Robert Baró.

El cardenal ha informat al Sant Pare del gran ressò que la seva visita ha atorgat al temple de la Sagrada Família, a la qual s’han incrementat notablement el número de visitants; de la seva dedicació al culte, a l’evangelització i la catequesi, tant dels creients com dels no creients que la visiten, talment com si fos un nou “atri dels gentils”. El cardenal també ha explicat al Sant Pare els objectius del Pla Pastoral Diocesà i les iniciatives de la diòcesi en ordre a la realització de la Nova Evangelització i les acciones que es porten a terme en el nostre país en l’àmbit del diàleg entre la fe i cultura.

El cardenal ha ofert al Sant Pare un exemplar del llibre “La Sagrada Família, de temple expiatori a basílica” (Editorial Lunwerg), la segona edició del qual inclou documentació literària i gràfica sobre l’acte de la dedicació que presidí Benet XVI; la reproducció en bronze, a escala 1:25, del pinacle d’una de les torres de la façana del Naixement i un volum que reprodueix els segells dedicats a la nova basílica.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.