Pasar al contenido principal
Por Jordi Llisterri i Boix .

Ens farem una mica l’article (allò que en castellà es diu l’autobombo) que avui ens convé una mica d'autoestima. Primer per dir que el que publica aquest dijous La Vanguardia sobre el consell assessor religiós de la Generalitat és el que va explicar l’incombustible David Casals a CatalunyaReligió dos dies abans; igual que dilluns vam avançar el nomenament del director general d’Afers Religiosos. Gràcies.

Almenys a La Vanguardia han fet un text propi, i no ha seguit aquest costum generalitzat que com que està a internet es pot copiar sense ni tan sols citar la procedència del text i fer un vincle a l'original.

Però el més graciós del cas està en un detall curiós. Dilluns al migdia el David Casals va escriure unes línies biogràfiques de Xavier Puigdollers a partir de la informació que havia recollit. Un text semblant el va servir dilluns EuropaPress, però al de CatalunyaReligio hi vaig afegir dos detalls dimarts al matí, la seva participació en el MCEC i en els Graduats d’Acció Catòlica, on sembla que Puigdollers va coincidir de jove amb l’avui cardenal Martínez Sistach. Detalls que ens arriben sense confirmar perquè no hem pogut saludar encara al nou director general.

Doncs, el mateix dimarts a primera hora de la tarda, surt la nota de la Generalitat amb els nomenaments i les dades biogràfiques de Xavier Puigdollers que són una còpia gairebé literal –amb algún paràgraf canviat de lloc– del que vam penjar a CatalunyaReligió, ampliacions posterior incloses. O sigui, que no anàvem mal informats. Sabent l'estat financer de la Generalitat, no els cobrarem drets d'autor.

Text de Catalunya Religió

Puigdollers (Barcelona, 1951) és advocat i la seva trajectòria està vinculada amb les entitats socials: va ser el director de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència amb Jordi Pujol i en l'actualitat presideix la comissió de Benestar Social d'UDC.

Des del 1997 presideix la fundació 'La Tutela', l'organització més important i més antiga de Catalunya dedicada a la custòdia legal de discapacitats psíquics. És conseller per CiU al Districte de l'Eixample i professor de Dret Civil a la Universitat Abat Oliba (UAO). També participa en la secció d'Infància i Joves del Col.legi d'Advocats de Barcelona.

Puigdollers és catòlic i presideix l'Associació d'Amics i Devots de Sant Raimon Penyafort, patró dels advocats. També ha estat vinculat al Moviment d'Esplais Cristians (MCEC) i va pertànyer al Moviments de Graduats Catòlics.

Text de la nota de premsa de la Generalitat

Xavier Puigdollers i Noblom, director general d'Afers Religiosos

Nascut a Barcelona l'any 1951.

És advocat i la seva trajectòria professional ha estat vinculada a les entitats socials. Des del 2007 presideix la Fundació La Tutela, l'organització més important i més antiga de Catalunya dedicada a la custòdia legal de discapacitats psíquics.

És professor de Dret Civil a la Universitat Abat Oliba (UAO) i també participa en la secció d'Infància i Joves del Col·legi d'Advocats de Barcelona.

Va ser director general d'Atenció a la Infància i Adolescència del departament de Benestar i Família. En l'àmbit polític, és conseller de CiU al Districte de l'Eixample i actualment presideix la comissió de Benestar Social d'UDC.

Presideix l'Associació d'Amics i Devots de Sant Raimon Penyafort, patró dels advocats. També ha estat vinculat al Moviment d'Esplais Cristians (MCEC) i va pertànyer al Moviments de Graduats Catòlics.

Grupos

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.