Solapas principales

Per un voluntariat independent, popular i arrelat al país

Mar, 15/11/2011 per Carles Armengol

Amb motiu de la celebració a Barcelona del 2n congrés europeu del voluntariat, el blog de Xarxanet em va demanar una aportació sobre el tema.

Llegeix +

Famèlica legió

Jue, 10/11/2011 per Carles Armengol

Llegeixo a la portada d’un diari d’avui que “un milió i mig de catalans passen gana”. Ho rellegeixo perquè no m’ho crec, però efectivament diu això. Si fos així, el percentatge de famèlics seria d’un 21,5 % de la població. Més de 2 persones de cada 10!

Llegeix +

Costos humans i desafiaments morals d’una economia fracturada

Vie, 4/11/2011 per Carles Armengol

Atur, amb més de quatre aturats per cada lloc vacant; nens i famílies que viuen en la pobresa; dèficit nacional insostenible i un deute cada vegada major; creixent bretxa social per la riquesa; molt lent creixement econòmic , tensions econòmiques que divideixen i polaritzen més la nostra nació i la nostra vida pública; augment de la por, la incertesa i la inseguretat; perjudici major a la gent més p

Llegeix +

Crisi i escola concertada: on som?

Vie, 30/09/2011 per Carles Armengol

Això que, per abreujar, anomenem crisi i que, si més no, és un conjunt de crisis, ens ha arribat de manera tan sobtada i té tal fondària, que ens ha deixat en bona mesura descol·locats. Som com actors d’una obra que de cop es troben amb un escenari canviat del tot i el guió de la quals ja no té cap sentit ni coherència.

Llegeix +

Negació i efecte rebot: tenim o no tenim "problemes"?

Sáb, 4/06/2011 per Carles Armengol

Les recents eleccions municipals han posat en evidència una correlació molt directa entre la manca d’abordatge dels problemes o desajustaments relacionats amb el fenomen migratori dels darrers anys i la crisi econòmica (o fins i tot la negació primària de poder parlar de “problemes”) i els rèdits electorals d’aquells que n’han fet bandera i han proposat falses solucions de marcat caràcter xenòfob.

Llegeix +

Sense Caixes tots hi perdem!

Mar, 25/01/2011 per Carles Armengol

Per aquells que vivim d’un sou i ens passem anys i anys pagant una hipoteca la relació amb les entitats bancàries, sigui quina sigui la seva naturalesa, no acostuma a ser idíl·lica. Des del punt de vista comercial o de l’activitat pròpiament bancària es possible que no notem cap diferència entre un Banc i una Caixa d’Estalvis.

Llegeix +

Suscribirse a