Homilia del papa Francesc a la casa de Santa Marta. Dimarts 25 d'octubre de 2016

Beneïts els qui «caminen segons la Llei del Senyor». El Regne de Déu no és una estructura fixa, és sempre un camí a fer. La Llei «és per la vida, i per ajudar a fer el Regne, a fer la vida». El Senyor «ens diu que també el Regne és en camí».

Homilia del papa Francesc a la casa de Santa Marta. Dilluns 24 d'octubre de 2016

Rere la rigidesa hi ha sempre quelcom d'amagat, una doble vida; els rígids no són lliures, són esclaus de la llei; Déu en canvi dóna la llibertat, l'afabilitat, la bondat: és el que ha dit el papa a la Missa del matí a la Casa Santa Marta.

Àngelus del papa Francesc a la plaça Sant Pere del Vaticà. Diumenge 23 d'octubre de 2016

Estimats germans i germanes, bon dia!

La segona lectura de la Litúrgia d'avui ens presenta l'exhortació de Sant Pau a Timoteu, el seu col·laborador estimat, en la qual reflexiona sobre la pròpia existència d'apòstol totalment consagrat a la missió (cfr. 2 Tm 4,6-8.16-18). Veient ja propera la fi del seu camí terrenal, el descriu fent referència a tres etapes: el present, el passat, el futur.

Con el marco del año de la misericordia, e intentando vivir las obras de misericordia, desde el compromiso personal y desde la Comunidad, peregrinamos a Roma. Lo hicimos personas muy diversas, que compartimos un proyecto y que creemos que juntos podemos luchar contra la pobreza y la exclusión social, para construir el Reino, el proyecto de Jesús, que es que todos vivan con dignidad.

Francesc abraça Invulnerables

Homilia del papa Francesc a la casa de Santa Marta. Dijous 20 d'octubre de 2016

Pau, ha observat el papa, "se submergeix" en el "mar immens que és la persona de Crist." Però, es pregunta el papa: "com podem conèixer Crist?", com podem comprendre "l'amor de Crist, que sobrepassa tot coneixement"?:

Audiència general del papa Francesc a la plaça Sant Pere del Vaticà. Dimecres 19 d'octubre de 2016

33. Donar de menjar als qui tenen fam. Donar beguda als qui tenen set

Estimats germans i germanes, bon dia!

Homilia del papa Francesc a la casa de Santa Marta. Dimarts 18 d'octubre de 2016

Me van a perdonar pero siempre tengo que hablar de la Sagrada Familia desde un punto de vista más bien sentimental. Como otros barceloneses tengo el recuerdo de mi abuelo diciéndome que él no la vería terminada, pero yo sí. Lo que te dicen con ese tono de no te dejaremos una fortuna familiar, pero te dejamos un legado colectivo. Más o menos de misa, muchos barceloneses y catalanes creo que comparten una relación sentimental de una obra colectiva, aunque jurídicamente dependa de una fundación canónica sin ánimo de lucro.

Han passat més de cinc anys i s'acosta el moment de l'alta definitiva, però en una analítica rutinària decobrim que no ens la donaran. Quan tot semblava que anava per bon camí... apareix la recidiva i aquella afirmació que t'enfronta bruscament amb la realitat: no l'hem vençut el càncer, una cèl·lula trapella es va escapar sense demanar permís, es va aletargar i ara ha reviscut en un òrgan vital, ver per on! Ara sí que fem un aterratge forçat, i per primer cop apareix la temible por, i la plena consciència de la presència de la mort.

La maçoneria a Catalunya és notícia darrerament per diversos motius. D’una banda, fa un parell de setmanes una de les lògies espanyoles, la Gran Logia Simbólica Española, va estrenar una nova seu a Barcelona, al carrer Vallès. Amb voluntat d’obertura i d’esvair la pàtina de secretisme que envolta la maçoneria, primer van fer una jornada de portes obertes.

Páginas