Me van a perdonar que no les cuente la historia entera. Pueden comprarse el libro L'exili de la marededéu de Núria o ver el documental con el mismo nombre. Es lo que les quería recomendar en el día de las vírgenes encontradas.

Me van a perdonar que no les pueda añadir gran cosa sobre el nuevo obispo de Lleida , Salvador Giménez Valls. No lo hemos visto mucho por aquí y hace unos años que no veraneo en Menorca. Pero sí cuatro cosas que me llaman la atención.

Domingo XVI del tiempo ordinario. Ciclo B.
Barcelona, ​​19 de julio de 2015.

¿Como vivía las realidades humanas Jesús?
Jesús lo vivía todo desde la compasión activa.
Era su manera de ser y de hacer, de actuar. Su primera reacción ante las personas.
No sabía mirar nadie
con frialdad
con indiferencia
con una actitud de tanto me da, como lo hacemos nosotros muchas veces.

Al món de l'educació tenim un repte constant: adaptar-nos a les necessitats dels nostres alumnes, famílies i equips docents i, per supossat, al nostre entorn més proper. Per això, necessitem d'una gran flexibilitat i adaptabilitat que ens permeti continuar sent el que que som, però també ser allò que es necessita per a oferir una educació en valors, integradora, de qualitat, i per a tothom. 

La declaració conciliar sobre l’Educació cristiana, Gravissimum educationis, complirà el pròxim 28 d’octubre el cinquantenari de la seva promulgació. Està clar que la publicació d’un document sobre l’educació no formava part dels objectius inicialment explicitats en la convocatòria del Concili Vaticà II.

Falten tres setmanes per tornar a Barcelona. Cada dia augmenta el neguit. Deixar aquesta missió, acomiadar-me de la parròquia de Sant Ignasi de Moxos, la gent, les celebracions, les catequesis d’infants, les anades i tornades dels pobles de la comarca, haver posat en ordre el programa informàtic de l’economia parroquial... Que fort i dur que em resulta! Ho estic comparant a un combat de boxa i aquest serà el primer assalt. Ja em varen dir que era per uns mesos i que si volia allargar havia de tornar i dedicar un temps a considerar-ho, ja que el compromís com a mínim seria per tres anys...

El viatge apostòlic del Papa Francesc a Cuba i Estats Units d’Amèrica informativament ha quedat una mica eclipsat a casa nostra per la intensitat de la campanya electoral que hem viscut durant aquest mes de setembre. És una veritable llàstima, perquè els gestos i les paraules de Francesc en aquests dos països són dels que romandran gravats en la història dels viatges papals.

Judit Montenegro

Páginas