Homilia del papa Francesc el diumenge de Rams a la plaça Sant Pere del Vaticà. Diumenge 29 de març de 2015

Al centre d'aquesta celebració, que es mostra tan festiva, hi ha la paraula que hem escoltat en l'himne de la Carta als Filipencs: "Es va humiliar a si mateix" (2,8). La humiliació de Jesús.

Aquesta paraula revela l'estil de Déu i, i com a conseqüència, el que ha de ser propi del cristià: la humilitat. Un estil que mai deixarà de sorprendre'ns i ens posarà en crisi: a un Déu humil hom no s’hi habitua mai!

CONTEMPLACIÓ I PREGÀRIA UNITIVA. 6.

PLANTEJAMENT

La contemplació. Tal com passa amb la meditació, i potser encara més, la paraula contemplació pot significar una gran varietat de vivències, experiències i formes de pregar.

L'Escola Santa Isabel de les Franciscanes Missioneres de la Immaculada Concepció, a Sant Cugat del Vallès, és petita i fa honor a la senzillesa i austeritat que caracteritza el carisma franciscà. Una senzillesa que es converteix precisament en la seva grandesa: la proximitat, la familiaritat, la discreció, l'estimació sincera pels nens i nenes que diàriament hi van a créixer, a aprendre, a jugar... omplint les aules de rialles i també d'emocions!

 

 

Quan el dolor toca a la porta, com ho ha fet amb aquesta horrible catàstrofe aèria, les nostres vides trontollen. I quan més informació rebem sobre els esdeveniments la nostra perplexitat augmenta.

Masses preguntes sense resposta i masses respostes que no aporten pau al nostre cor.

La cataracta informativa creix i creix però malgrat segueix creixent continua sense aportar la pau que necessita el nostre cor.

On trobar la pau perduda?

Com recuperar la serenor?

Com apaivagar el dolor?

Com consolar als altres?

Diumenge de Rams. Cicle B
Barcelona 29 de març de 2015

Una església que es prengui seriosament la seva conversió a Jesucrist no serà mai un espai de tranquil·litat sinó de conflicte.
No és possible una relació més vital amb Jesús sense donar passos segurs cap a nivells més grans de veritat.
I això sempre és dolorós per a tothom.

Domingo de Ramos. Ciclo B
Barcelona 29 de marzo de 2015

Una iglesia que se tome en serio su conversión a Jesucristo no será nunca un espacio de tranquilidad sino de conflicto.
No es posible una relación más vital con Jesús sin dar pasos seguros hacia niveles mayores de verdad.
Y eso siempre es doloroso para todos.

Páginas