Àngelus del papa Francesc a la plaça Sant Pere del Vaticà. Dijous 8 de desembre de 2016

Estimats germans i germanes, bona festa!

Les lectures de la solemnitat de la Immaculada Concepció de la Mare de Déu presenten dos passatges crucials en la història de la relació entre l'home i Déu, podríem dir que ens porten a l'origen del bé i el mal. Aquests dos passatges ens porten a l'origen del bé i el mal.

Audiència general del papa Francesc a la plaça Sant Pere del Vaticà. Dimecres 7 de desembre de 2016

L’Esperança cristiana

1. Isaïes 40: “Consoleu, consoleu el meu poble...”

Estimats germans i germanes, bon dia!

Homilia del papa Francesc a la casa de Santa Marta. Dimarts 6 de desembre de 2016

Homilia del papa Francesc a la casa de Santa Marta. Dilluns 5 de desembre de 2016

Deixem-nos transformar per Jesús, deixem que pugui “re-crear-nos” alliberant-nos dels nostres pecats. Així ho ha dit el papa Francesc a la Missa matutina a Casa Santa Marta, centrada en el tema del renovament que porta el Senyor. El papa ha alertat sobre el donar una mica de vernís als nostres pecats sense vergonyar-se de debò dins el cor. Només donant “nom i cognom” als nostres pecats, ha advertit, podrem permetre a Déu que ens faci dones i homes nous.

Àngelus del papa Francesc a la plaça Sant Pere del Vaticà. Diumenge 4 de desembre de 2016

Estimats germans i germanes, bon dia!

Hem arribat al final del Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia i és oportú comentar la intuïció profunda del papa Francesc: prendre la misericòrdia com a tema de l’Any Sant. Aquesta decisió ha coincidit amb la lectura dominical de l’Evangeli de la misericòrdia, l’Evangeli segons Lluc, i amb la publicació, el mes d’abril, de l’Exhortació apostòlica postsinodal Amoris Laetitia. Aquest document, que desenvolupa i amplia l’Exhortació Evangelii Gaudium, autèntic full de ruta del pontificat de Francesc, s’adreça a una Església que vol convertir-se a la misericòrdia.

En l’espera de Jesús també cerquem un camí personal i social de felicitat. La plenitud, el goig, l’estimació, la comprensió, la unió... que possiblement hem viscut en determinats moments sempre estan sotmesos al temps i a l’espai. Desitgem una felicitat plena –personal i social–, una terra nova i un món nou.

A la primera lectura d’aquest tercer diumenge d’Advent llegirem un fragment (Is 35,1-6a) de la primera part del (cc.1-39) del llibre del profeta Isaïes. És difícil precisar històricament a quin col·lectiu corresponen aquests homes i dones de mans cansades i genolls vacil·lants de que parla el text, perquè no està clara l’autoria dels capítols 34 i 35 que sembla han estat introduïts dins la primera part del llibre d’Isaïes. Qui són aquests homes i dones? Exiliats que provenen d’Assíria? O de Babilònia?

Páginas