Quin model convé a Catalunya

Me van a perdonar que saque conclusiones sólo con una primera lectura de urgencia. Le llaman periodismo. Amoris laetitia puede decepcionar porque no cierra los debates sobre la pastoral familiar, pero no es una nueva Humanae Vitae. La Encíclica de Pablo VI de 1968, que abordaba el tema de la anticoncepción, pretendió cerrar el debate. A la vista está que lo consiguió.

Les paraules no sempre transmeten el que sent el cor. Som capaços de buscar en les profunditats del pensament un munt de paraules noves, diferents, sorolloses, difícils, bilingües... Tot per intentar donar una imatge que -erròniament- pensem que és la que esperen els nostres interlocutors, a partir d'una apreciació molt personal, i alhora frívola, ja que avui dia sembla que cal investir-se de felicitat i immunitzar-se contra la dificultat si no volem semblar "perdedors".

Organitzada per la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), dimecres passat se celebrà al Seminari Conciliar de Barcelona una sessió formativa sobre protecció a la infància, amb especial atenció a la prevenció d’abusos a menors. A l’acte hi assistí més d’un centenar de membres dels equips de gestió dels centres, titulars i directors de les escoles cristianes de Catalunya

KmSolidarios: Así se llama el proyecto del Grupo de siete hermanos, Los Vivancos que estos días actúan en Barcelona en el teatro Tívoli. Un espectáculo para la familia que recomiendo 100%: Es brutal y no deja indiferente. Son unos megacracks.

Antes de llegar a la Ciudad Condal, contactaron conmigo y me dijeron que querían unirse a nuestra lucha contra la pobreza infantil. Que nos ofrecían una Gala y disponer de una fila cero durante todas sus actuaciones.

Feia dies que pensaves en aquella excursió. Un indret formidable. Una vall estreta entre grans muntanyes. Dos anys abans hi havies acampat amb una colla d’amics. Hi guardaves un gran record. Et feia molta il·lusió tornar-hi, ara, en plena primavera, quan els colors són transparents i tot convida a la vida.

Què t’ha passat, que avui m’expliques que l’excursió ha desvetllat dintre teu aquest temporal i tanta frustració? Dius: Hauria preferit un dia de pluja, o una intensa boira agafada a la terra que hagués tapat boscos, camps i flors.

La Trinitat i nosaltres

 

 

Corpus. Cicle C.
Barcelona, 29 de maig de 2016. 

Què és celebrar l’Eucaristia?
És reviure l’últim sopar que Jesús va celebrar amb els seus deixebles, el vespre abans de la seva execució.

Cap explicació teològica, cap ordenació litúrgica, cap devoció interessada ens ha d’allunyar de la intenció original de Jesús. 
Com va dissenyar ell aquell sopar?
Què és el que volia deixar gravat per sempre en els seus deixebles? 
Per què havien de seguir revivint un i altre cop aquell comiat inoblidable?

(Fra Lluís Arrom) El fonament de la vida fraterna es troba en el mateix Déu, en la Santíssima Trinitat. El nostre Déu és un Déu que és amor. L’amor està a l’origen de tot allò que existeix. El Vaticà II diu que l’Església és aquest aplec que ha fet Jesucrist de tota la humanitat, en un sola família, a imatge i semblança de la Santíssima Trinitat. La vida fraterna serà la concreció de l’Església. 

Páginas