Audiència general del papa Francesc. Dimecres 27 d'abril de 2016

16. Vés i fes tu també el mateix (cf. Lc 10,25-37)

Estimats germans i germanes, bon dia!.

Seria difícil entendre determinats comportaments periodístics que s’han produït recentment a Catalunya sense fer referència a l’oscaritzat film Spotlight. Ha servit com a font d’inspiració per tractar d’una manera determinada el tema dels abusos en centres maristes. Aquesta valoració s’ha fet des de diferents procedències.

Me van a perdonar que saque conclusiones sólo con una primera lectura de urgencia. Le llaman periodismo. Amoris laetitia puede decepcionar porque no cierra los debates sobre la pastoral familiar, pero no es una nueva Humanae Vitae. La Encíclica de Pablo VI de 1968, que abordaba el tema de la anticoncepción, pretendió cerrar el debate. A la vista está que lo consiguió.

Tornàvem del tanatori on havíem acomiadat un bon amic, vell company d’estudis. Caminàvem sense presses i en silenci. Tu, de sobte, em dius: “Ja saps que no sóc creient i estic convençut que en la mort s’acaba tot. Però tu què en penses o què creus del més enllà d’aquesta vida? Després de la mort, què?”

Quina pregunta! D’entrada el que em sortiria dir-te és “I jo què sé”. Però... sí que sé algunes coses.

6è Diumenge de Pasqua. Cicle C.
Barcelona, 1 de maig de 2016.

Entre els fets innegables d’avui hi ha aquest: el pluralisme cultural.
És una de les dades més característiques de la societat moderna.
Aquell món monolític de fa uns anys s’ha fraccionat en mil trossos.

Avui conviuen entre nosaltres tota mena de
–posicionaments
–d’idees
–i de valors i contravalors.

6º Domingo de Pascua. Ciclo C.
Barcelona, ​​1 de mayo de 2016.

Entre los hechos innegables de hoy hay este: el pluralismo cultural.
Es uno de los datos más características de la sociedad moderna.
Aquel mundo monolítico de hace unos años se ha fraccionado en mil pedazos.

Hoy conviven entre nosotros todo tipo de
–posicionamientos
–de ideas
–y de valores y contravalores.

Encara recordo, ja fa anys, la visita a Barcelona d'una dona índia anomenada Amma que afirmava que les seves abraçades curaven. No sé si les seves eres especialment curatives, però tots tenim experiència d'algunes abraçades que ens han buidat l'angoixa interna i hem pogut continuar pel camí de la vida.

Sant Ciril d’Alexandria, Comentari sobre l’evangeli de sant Joan (Lib 12, cap 1: PG 74, 730-735).

El llibre de l'Apocalipsi dedica els capítols del 14 al 20 a descriure la caiguda del vell món. En el 21 i 22 s'hi troben tres oracles sobre el nou món present en l'Església. El primer, que llegirem a la primera lectura de diumenge passat proclama l'adveniment d'aquest nou món (21,1-8); el segon que llegim en part a la segona lectura d'avui  (21,10-14.22-23) descriu la glòria d'aquest nou món i el tercer (21,9-27) canta l'aspecte paradisíac del regne futur.