Vés al contingut

Aquest cap de setmana, es clourà l’exposició de Gaudí a Roma. Durant quasi dos mesos, el geni arquitectònic i espiritual de l’obra de Gaudí -amb la basílica de la Sagrada Família com a referent principal- s’ha projectat al conjunt de la catolicitat a través d’una exposició que haurà rebut al voltant de 30.000 visitants.

L’acte de cloenda, que presidiran els cardenals Bertone i Martínez Sistach, inclourà un concert de l’Escolania de Montserrat a la Basílica de Santa Maria in Trastevere, església que acull la Comunitat de Sant Egidio a Roma.

Divendres vinent, a Roma, hi coincidiran dues manifestacions emblemàtiques de la petjada i vitalitat del catolicisme a Catalunya, que ens mostren, no només dues expressions culturals concretes de les arrels cristianes del nostre país, sinó la vivacitat i projecció de la nostra Església: la Sagrada Família, convertida en una icona de la nova evangelització i Montserrat, santuari nacional i referent espiritual del nostre país. Ambdues realitats conformen avui dues referències indispensables del nostre catolicisme, referències que ens han d’ajudar a cercar els camins de renovació de la nostra Església, una renovació endegada en el Concili Vaticà II i que ha de continuar amb confiança i determinació, sense por, defugint nostàlgies de temps passats.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.