Vés al contingut
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) El Monestir de Montserrat ofereix un espai de trobada per a joves d’entre 15 i 20 anys que estiguin interessats en la filosofia i en el debat filosòfic, ètic, el diàleg ciència-fe, en idees socials i polítiques, en l’art... Sota el nom d’'Els Amics de la Sofia', el grup farà una primera trobada de dos dies el proper mes de juliol.

A 'Els Amics de la Sofia' no pretenen fer classes de filosofia, ni aprofundir especialment aspectes històrics del pensament filosòfic, sinó que vol ser un espai de trobada de joves que els agradi debatre, aprendre a argumentar, escoltar posicions diverses i fer-se’n una síntesi personal.

Com que es tracta d’una trobada filosòfica, 'Els Amics de la Sofia' és obert a tots els joves, independentment de la seva posició respecte la fe cristiana. El seu responsable és un monjo jove de la comunitat benedictina de Montserrat.

L’estructura de la trobada, que durant el curs es desenvoluparà en alguns caps de setmana, és simple. S’introduiran els temes a tractar amb una breu presentació, que farà algun dels joves participants. A continuació, s’obrirà el debat amb les argumentacions. També es podrà afavorir el diàleg a partir de la projecció d’una pel·lícula. Igualment, durant la jornada hi haurà moments de convivència i d’esbarjo.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.