Vés al contingut
Catalunya Religió

(David Casals i Vila – CR) Aquest dissabte ha mort a l'edat de 85 anys el pastor protestant Sebastián Rodríguez Gómez (1929-2014), referent de la teologia presbiteriana a Catalunya.

“Va ser un emprenedor i un evangelitzador, sempre respectuós amb la cultura catalana”, ha explicat en declaracions a Catalunya Religió el pastor Ignacio Simal, president de la mesa de l'Església Evangèlica de Catalunya, de la que Rodríguez en formava part.

Rodríguez va néixer a Albecete al 1929 i als 17 anys es va convertir i va decidir dedicar tota la seva vida a l'Evangeli. Després de set anys com a pastor a Saragossa, al 1966 va arribar a Barcelona per fer-se càrrec de l'Església de Sant Pau, la primera comunitat protestant fundada a Catalunya l'any 1869, i que té en l'actualitat la seva seu al número 51 del carrer Aragó.

L'Església Evangèlica de Catalunya integra a metodistes i presbiterians, i Rodríguez fou una referència a nivell teològic dins d'aquest segon grup. Al món francòfon se les coneix com esglésies reformades, a l'anglòfon com a presbiterianes, i també se les coneix com calvinistes, perquè segueixen la doctrina de Joan Calví, que juntament amb Martí Luter és un dels grans teòlegs de la Reforma Protestant.

Rodríguez va ocupar diferents càrrecs i responsabilitats dins de l'Església Evangèlica de Catalunya i l'Església Evangèlica Espanyola, va fundar la casa de colònies evangèlica Aiguaviva -situada al Solsonès- i va ser professor de religió evangèlica a l'Escola Suïssa de Barcelona.

Va tenir de sis fills, i fruit de l'experiència de 38 anys de ministeri pastoral, va escriure vàries obres: Antologia de la Litúrgia, Sermons, Reflexions per a un nou segle i una obra monogràfica dedicada a la simbologia, pendent de publicació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.