Vés al contingut
Catalunya Religió

(Lucia Montobbio Fundació Migra Studium) Les raons de la immigració són diverses, però sovint es deguda a les guerres, a les persecucions, als estats fallits. Les persones immigrants s’arrisquen a creuar el mar Mediterrani amb embarcacions fràgils per arribar a països com Espanya, França, Italia, on busquen oportunitats per a una millor vida.

La Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor de Barcelona ha acollit aquest dimecres al vespre una vetlla de pregària en memòria de les víctimes dels viatges cap a Europa, convocada per la comunitat de Sant'Egidio, conjuntament amb la Fundació Migra Studium, Càritas diocesana de Barcelona, la Fundació Bayt al-Thaqafa i l’Associació Cristiano Paquistaní

Durant aquest any, s’han recordat les persones immigrants en diverses ocasions. Fets com el de Lampedusa (3.10.2013) on un vaixell amb més de 500 immigrants va naufragar, només 155 persones van sobreviure a aquesta tragèdia; o fets com els de Ceuta (6.02.2014) on 300 persones d’origen subsaharià van accedir a Espanya nedant cap a la platga de Tarajal, i alguns funcionaris de la Guàrdia Civil van disparar material antidisturbis contra ells, fan patent el deure humà de salvar vides.

El papa Francesc ha criticat en més d’una ocasió la indiferència global davant de la immigració: “Ens hem acostumat al patiment dels altres, no ens afecta, no ens interessa”. Propostes com aquesta vetlla volen evitar que la societat giri l’esquena a aquesta realitat. La pregaria ha estat presidida per Armand Puig i Tàrrech, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, a la Basílica dels Sans Màrtirs Just i Pastor.

Fotografies: Luis Muñoz Samaniego

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.