Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) L’Escola Vedruna, de la congregació religiosa amb més centres educatius a Catalunya, s’ha implicat activament en el protesta que el proper dissabte 14 de juny organitza 'Som Escola' a Barcelona. Per això, han convidat “als claustres de les nostres escoles, a les seves direccions, als alumnes i a totes les nostres famílies, a participar en l’acte cívic i popular de protesta i reivindicació en bé del català i dels continguts culturals i històrics propis de la nostra nació”.

L’Equip de Coordinació de Vedruna Catalunya Educació creu que és preocupant “la situació jurídica en què es troba la llengua catalana, especialment a partir de la Lomce i de les sentències del Tribunal Constitucional”. I afirma que “la llengua catalana i els continguts de cultura i d’història de Catalunya són dos aspectes que formen part del moll de l’os del Projecte Educatiu Vedruna”.

Aquest és el text que crida a tots els centres de l’Escola Vedruna a “facilitar tota mena d’iniciatives que ens portin a la participació a la diada del 14 de juny”. Sota el lema “Per un país de tots, decidim escola catalana”, es farà una cercavila reivindicativa pel centre de Barcelona contra la LOMCE i les sentències que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular de l’ensenyament.

Comunicat a les direccions, claustres i Ampa de les escoles de Vedruna Catalunya

En nom i representació de l’equip coordinador de les Escoles Vedruna de Catalunya, format per una xarxa 36 centres i que acull entorn de 20.000 alumnes, volem manifestar el nostre suport a la convocatòria organitzada per "Som Escola" pel proper dia 14 de juny a Barcelona.

En més d’una ocasió, en aquests darrers mesos, hem manifestat la nostra preocupació per la situació jurídica en què es troba la llengua catalana, especialment a partir de la Lomce i de les sentències del Tribunal Constitucional. Entenem que la llengua i els continguts de cultura i d’història de Catalunya són dos aspectes que formen part del moll de l’os del Projecte Educatiu Vedruna i, de forma genèrica del model d’escola catalana que hem estat aplicant, a les nostres escoles i al nostre país en els darrers 30 anys.

Per això, en uns moments d’incertesa i risc per a la continuïtat normalitzada de l’ensenyament de la llengua, creiem oportú d’impulsar als claustres de les nostres escoles, a les seves direccions, als alumnes i a totes les nostres famílies, a participar en l’acte cívic i popular de protesta i reivindicació en bé del català i dels continguts culturals i històrics propis de la nostra nació. Pensem que és bo, des de les escoles, facilitar tota mena d’iniciatives que ens portin a la participació a la diada del 14 de juny.

A la vegada, convidem a les nostres famílies, i de manera especial mitjançant les juntes de les Ampa a promoure i coordinar accions que ens portin a participar activament. De segur que, ben organitzats, podem mostrar –una vegada més- la nostra veu i la nostra voluntat en favor de la llengua i del país.

Montserrat Espinalt i Soldevila. En nom de l’Equip de Coordinació de Vedruna Catalunya Educació

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.