Vés al contingut
Catalunya Religió

(Antonio Bordás) Dilluns dia 19 de maig es va fer al centre de espiritual de les teresianes de Tortosa una trobada de formació per a sacerdots i diaques de la diòcesi durant tot el matí. Va impartir les conferències el sacerdot de València José Garrido, professor de filosofia de la Facultat de Teologia, que va parlar de la fe cristiana i les cultures. Un tema que respon a la preocupació de com inserir la fe cristiana en una societat que cada vegada està més regida per criteris fundats en ideologies, en la ciència, en la pluralitat de cultures. Com a principi va establir que el cristianisme no és una cultura sense més, sinó que és una altra cosa, ja que s'insereix en les diferents cultures.

Va tractar sobre aquests temes: del pluralisme al multiculturalisme; de la dignitat al reconeixement; dels supòsits del multiculturalisme; de les polítiques del multiculturalisme; del liberalisme clàssic; de la nova forma de liberalisme; dels drets del grup i ciutadania diferenciada; dels criteris generals sobre el multiculturalisme; del cristianisme i cultures; i de la rellevància de la situació multiculturalista pel que fa a la fe cristiana , a la seva vivència en els cristians i a la missió de l'Església. Al final va donar uns criteris per actuar i com parlar en un llenguatge apropiat a la societat d'avui. L'Església ja des dels primers temps, a partir d'un esdeveniment, Jesús, va transformant la societat . Nosaltres, de tota manera, hem d'actuar com a cristians en una societat plural i que camina per altres rumbs als religiosos, i veiem que grups petits estan imposant la seva manera de pensar a la societat que no pensa com ells . El cristià viu en una societat com els altres, segons la carta a Diognet i allí presenta els valors cristians.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.