Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Abadia de Montserrat) Els dies 3 i 4 de març se celebraran a Montserrat les cinquenes Jornades Universitàries de Turisme Religiós, organitzades per l’Abadia de Montserrat i les Universitats de Barcelona i de Girona. Durant aquests dos dies s’oferirà als estudiosos i professionals del turisme un espai de reflexió i debat sobre els diversos aspectes que conformen aquest àmbit específic del món del Turisme.

El tema d’aquesta cinquena edició és "El sagrat, un camí cap al Transcendent". El mot sagrat significa, literalment, separat. Es considera quelcom com a sagrat perquè s’ha separat del seu ús comú i natural i s’ha associat a una realitat diferent de la realitat humana i material, anomenada sobrenatural, és a dir, que va més enllà; que és diferent del que és natural, físic o visible. En les religions, es designa com a sagrat tot allò que és pròxim o està relacionat directament amb el Transcendent. Els espais sagrats, les persones sagrades, les experiències personals de relació amb el sagrat, es podria dir que fan de pont entre el Transcendent i l’home creient.

Les jornades dels dies 3 i 4 de març estaran dividides en tres àrees, a més de l’activitat final. La primera és la de "L’experiència del sagrat", la segona és "Com explicar els llocs sagrats a través de l’experiència", i la tercera està dedicada a "L’experiència turística". Finalment, a partir de la visita a la cripta, la sagristia i l’orgue de Montserrat tindrà lloc una taula rodona sobre "Casos de turisme religiós i gestió de l’experiència". Aquí podeu veure el programa complert.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.