Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social “la Caixa) En total, l’objectiu és reunir la suma de 490.000 kilograms d’aliments. És la campanya de Recollida d’Aliments per a la Infància a favor dels centres de la Creu Roja que impulsa l’Obra Social ”la Caixa”, a través de la qual empleats i clients de “la Caixa” poden fer donacions d’aliments que aniran destinats a famílies amb fills en risc o situació d’exclusió social.

Dels més de 3.000 nens i nenes en situació d’exclusió social atesos per la Creu Roja de Catalunya, el 6% viuen en condicions de pobresa molt alta, i una tercera part habiten en llars sense cap tipus d’ingrés. D’altra banda, de les més de 2.000 famílies ateses, el 3,8% no poden costejar el servei de menjador escolar, tot i tenir-ne la necessitat. D’entre aquestes, vuit de cada deu no poden garantir una alimentació adequada dels seus fills i filles al domicili.

Per això, la campanya es dirigeix especialment als nens i nenes en situació o risc d’exclusió social. I per aquest motiu, es tenen en compte principalment els productes que complementin un bon esmorzar o berenar: cereals, galetes, farinetes i sucs de fruita. No obstant, no deixa de ser essencial l’aportació d’aliments bàsics d’alt valor nutritiu: arròs, pasta, llegums secs, oli i conserves.

Els voluntaris de “la Caixa”, els empleats i els clients de l’entitat, són els tres pilars que mobilitzen aquesta campanya. Fins el 25 d’octubre, els 9.952 empleats de l’entitat a Catalunya poden aportar ajudes alimentàries als punts de recollida d’arreu del territori. En acabar el període de la recol·lecta, els prop de 2.390 voluntaris i voluntàries de “la Caixa” implicats en accions solidàries a tot Catalunya seran els encarregats de seleccionar i traslladar les caixes d’aliments als seus punts de destí. En paral·lel, i fins el 15 de novembre, l’Obra Social “la Caixa” posa a disposició de clients i empleats tots els seus caixers automàtics i canals electrònics per fer donacions econòmiques: web de Microdonatius de “la Caixa”; el portal de “la Caixa”; Línia Oberta; CaixaMòbil i bescanvi de Punts Estrella. També poden enviar un SMS amb la paraula KILO al 28029.

El director general de l’Obra Social “la Caixa”, Jaume Lanaspa, el coordinador general de la Creu Roja a Espanya, Antoni Bruel, el director de l’Àrea Social de l’Obra Social “la Caixa”, Marc Simón, i el subdirector del Departament d’Inclusió Social de Creu Roja a Espanya, José Javier Sánchez, han presentat aquesta campanya al CaixaForum Madrid.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.