Vés al contingut
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) Aquest dissabte, a les 21h, tindrà lloc la inauguració de la tercera edició del Festival Internacional Orgue de Montserrat Abat Cassià M. Just. En aquesta sessió s’estrenarà la versió per a orgue, solistes i cor d’El Pesssebre, del mestre Pau Casals.

Els cors de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) –en els que hi participen la Capella Santa Maria de Ripoll, el Cor Jove de l’Orfeó Català, la Coral Ginesta, la Coral Sant Cugat, l’Orfeó de Sants, l’Orfeó Gracienc, la Polifònica de Vilafranca-, els solistes Elena Copons, Gemma Coma-Alabert, David Hernández, Xavier Mendoza i Pau Bordas, sota la direcció de Daniel Mestre, amb l’acompanyament de l’organista Mercè Sanchís, oferiran l’audició d’aquest Oratori, en la versió orgue i cor. Aquesta nova versió està promoguda per donar a conèixer popularment la peça d’aquest genial músic català.

La tercera edició del Festival continuarà el dissabte 20 de juliol, el divendres 2 d’agost, el dissabte 17 d’agost i el divendres 30 d’agost a la Basílica de Santa Maria de Montserrat. Es presenta enguany sota l’epígraf Encontres. Grans artistes, grups corals, música de cambra es troben al voltant de l’orgue de Montserrat per oferir el gran repertori organístic clàssic i contemporani.

Aquest Festival Internacional, patrocinat per l’Abadia de Montserrat i l’Obra Social Caixa Penedès, està projectat sota la direcció artística del P. Jordi-Agustí Piqué i l’assessorament de l’organista Miquel González, mentre que la coordinació general és a càrrec del P. Manel Gasch, majordom-administrador de l’Abadia de Montserrat. L’entrada a tots els concerts del Festival és lliure i l’aparcament al recinte del Santuari també és gratuït.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.