Vés al contingut
Catalunya Religió
(Claret) Des del dia de l’elecció del papa Francesc, les editorials religioses, i no religioses, posen en funcionament la maquinària narrativa i editen arreu textos sobre el cardenal Bergoglio.
Només un mes després de la seva elecció les llibreries d'arreu s’han omplert de publicacions escrites pel Sant Pare quan era cardenal, i també d’algunes aproximacions sobre la seva persona escrites per altres autors.

A la Llibreria Claret ja fa dies que s’hi poden trobar totes aquestes obres. A continuació el més destacat de cadascuna d’elles amb l’objectiu d’informar als lectors quin seria el llibre més adient segons els seus interessos.

Obres escrites pel papa Francesc

«Ment oberta, cor creient». Jorge M. Bergoglio, Editorial Claret, 2013
La gran majoria d’obres que trobareu en aquests moments a la Llibreria estan escrites en castellà, però el dia de Sant Jordi, l’Editorial Claret publicarà «Ment oberta, cor creient». Aquesta obra del papa Francesc, inclou un recull de reflexions i meditacions sobre l’Evangeli, la Nova Evangelització i la situació actual de l’església amb l’objectiu d’ajudar al creient a orientar la seva conducta i el seu camí espiritual. També disponible en castellà.
«Así piensa el Papa Francisco. Reflexiones y espiritualidad», Jorge Mario Bergoglio, Cobel Ediciones, 2013
Selecció d’escrits del cardenal Bergoglio sobre temes socials i religiosos. Aquesta obra inclou una tria d’homilies anteriors a la seva ordenació com a Sant Pare.
«Pilares de un pontificado», Jorge Mario Bergoglio, Editorial San Pablo, 2013
Recull de cartes pastorals, conferències i ponències per a conèixer millor el magisteri del nou Papa com a bisbe i cardenal.
«Sobre el cielo y la tierra», Jorge Bergoglio i Abraham Skorka, Editorial Debate, 2013
Aquest llibre és fruit de les converses que mantingué el cardenal Bergoglio amb el rabí Skorka sobre tot tipus de qüestions teològiques i terrenals. Aquesta obra és tot un exercici de diàleg interreligiós.
«El verdadero poder es el servicio», Jorge M. Bergoglio, Publicaciones Claretianas, 2013
Recull d’escrits agrupats en tres nuclis: catequesi, educació i espiritualitat mariana; homilies i diàleg amb el món de la cultura. En ells, el nou Papa destaca el compromís de la fe i proposa una revolució basada en el vincle social del servei.
«Solo el amor nos puede salvar». Papa Francesc, Editorial Romana i Llibreria Editrice Vaticana, 2013
Aquesta obra es publicarà properament i recull els pensaments i reflexions com a resultat de l’experiència pastoral del nou pontífex sobre temes essencials de la vida i la fe: l’amor, el matrimoni, la defensa de la vida, l’educació i l’anunci de l’Evangeli.
«En Él solo la esperanza». Papa Francisco, Biblioteca de Autores Cristianos, 2013
Recull dels exercicis espirituals que el nou Papa predicà als bisbes espanyols l’any 2006, permet conèixer de primera mà les preocupacions i interessos del nou cap de l’Església Catòlica.
Obres escrites per altres autors
«Francisco, el nuevo Juan XXIII», José Manuel Vidal i Jesús Bastante, Editorial Desclée de Brower, 2013
Aquests dos periodistes especialitzats en religió, ens expliquen les claus del conclave que elegí nou Papa i els reptes a què s’enfrontarà el nou pontífex.
«Papa Francisco. Cómo piensa el nuevo Pontífice», Armando Rubén Puente, Álex Rosal i Carmelo López-Arias, de l’Editorial Libros Libres, 2013
Esbós del pensament del nou Papa a través d’una selecció dels seus textos al voltant de l’espiritualitat, la vida cristiana i la Nova Evangelització.
«El Papa Francisco. Conversaciones con Jorge Bergoglio». Sergio Rubin i Francesca Ambrogetti, Ediciones B, 2013
Aquest llibre és el resultat de les converses que Bergoglio va mantenir amb dos periodistes italians durant el 2010. L’obra ens presenta els esdeveniments fonamentals de la vida del nou Papa: la seva infantesa, el naixement de la vocació religiosa, l’experiència docent i la consagració com a cardenal. Aquesta obra està traduïda al català per la mateixa editorial.
«De Benedicto a Francisco. Una crónica vaticana». Arturo San Agustín, Editorial Fragmenta, 2013
Aquest llibre és la crònica des de Roma del canvi de pontificat, des dels darrers dies de Benet XVI com a Papa després de la seva renúncia, fins a l’elecció de Jorge Mario Bergoglio com a nou pontífex.
«Papa Francisco. Su vida y desafíos». Saverio Gaeta, Editorial San Pablo, 2013
Aproximació a la biografia del Papa Francesc que inclou una síntesis dels reptes del seu pontificat: la reforma de la cúria vaticana, la Nova Evangelització i el diàleg interreligiós.
Anàlisi dels canvis que s’estan produint en el si de l’església catòlica: de la renúncia de Joseph Ratzinger, als motius de l’elecció d’un jesuïta com a Sant Pare.
«De Benedicto a Francisco. El cónclave del cambio». Paloma Gómez Borrero, Planeta, 2013
L’autora d’aquesta obra analitza les circumstàncies de la renúncia de Benet XVI i ens apropa a la figura del Papa Francesc i els reptes que se li presenten en aquest nou pontificat.
«Francisco, nuevo Papa». Javier Fernández Malumbres, Edibesa, 2013
Breu crònica del final del pontificat de Benet XVI i del conclave que escollí nou Papa, inclou dades biogràfiques i relats sobre els primers dies del nou papat.
«Francisco, el papa del pueblo». Mariano de Vedia, Destino, 2013
Aquesta obra es publicarà properament i és una aproximació històrica que repassa la trajectòria del papa Francesc com a cardenal i traça els seus plans de futur per l’església del s. XXI.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.