Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El director de Cristianisme i Justícia, Llorenç Puig, creu que la renúncia de Benet XVI “obre una nova època on el Papat es pugui veure com un ministeri entès en el seu sentit originari de servei que necessita unes condicions físiques i intel·lectuals per exercir-lo tal i com el nostre món actual demana”.

El jesuïta Llorenç Puig recorda a CatalunyaReligió.cat que “el mateix Benet XVI va fer, fa pocs anys, una cosa que anteriorment semblava també impossible en la pràctica, excepte en casos extrems: permetre la renúncia del Superior General dels jesuïtes, el pare Peter Hans Kolvenbach, quan aquest era gran però no estava en una situació dramàtica d'incapacitat”. I com exemple explica que “la discreció del pare Kolvenbach després de la seva renúncia, anant al Líban a fer treball de recerca i pastoral 'de base', mostra que sí és possible en la pràctica deixar un ministeri sense interferir en el servei del seu successor”.

L’expectativa del director de Cristianisme i Justícia és que “les paraules de Benet XVI van en aquesta línia. Què podem demanar de millor a aquest Papa quan deixa el seu ministeri actiu per deixar pas a un altre més capaç d'afrontar els reptes que tenim a l'Església, que fer un nou servei tan profund i preciós com una vida de pregària per l'Església i el món?”

Puig remarca “la valentia i lucidesa” de les paraules de l'anunci de la renúncia en les que “es fixa en la importància d'aquest ministeri com un servei de govern que no és només espiritual, sinó també efectiu”. “Un missatge valent i responsable” en un moment en que l’Església demana “un Papa amb plenitud de facultats”.

Així, “amb esperança” Puig espera que “l'Esperit actuï fortament, bufi de valent, i ens pugui donar un nou alè i una sorpresa com va ser la de l'elecció de Joan XXIII en el seu dia. Hem de pregar molt perquè l'Esperit actuï amb el vigor que sap”.

Tots els comentaris a la renúncia de Benet XVI, aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.