“Fer de capellà els apassiona”

(Jordi Llisterri –CR) Són la generació de capellans que tenen més de 70 any i que el Concili Vaticà II els va canviar la concepció de què era ser capellà. Per la majoria després va venir la decepció, i el veure que moltes de les expectatives que havia creat el Concili no es feien realitat. Malgrat això, van continuar fent de capellà perquè “fer de capellà els apassiona”.

Aquesta és una part del relat que es pot seguir en el llibre Fills del Concili (Editorial Mediterrània) que es va presentar fa unes setmanes a la sala d’Actes de Cristianisme i Justícia de Barcelona. És el recull de les experiències que han aplegat els sociòlegs Joan Estruch i Clara Fons després de fer 17 llargues entrevistes.

El llibre surt del format habitual de llibre-entrevista o de l’estudi exhaustiu per construir temàticament un relat comú d’aquesta generació de capellans. Una generació que per damunt de tot no han deixat de treballar mai i encara avui la majoria continuen en actiu. En aquest vídeo Joan Estruch i Clara Fons expliquen el contingut i l’experiència de fer a quatre mans Fills del Concili.  

 

Comentaris

Encara no he pogut entendre en quin dels documents conciliars es menciona aquesta suposada "obertura radical" a les exigències mundanals que és predica tant avui per part del clero progressista. Tot i que m'hi he escarrassat en cercar-ho per Internet.--------------A vosaltres FocNou i companyia associats, em penso que s'haureu de fer mirar l'escas èxit de les vostres webs perque la prova le podeu tenir en que aquest comentari que poso serà l'unic que apareixerà en aquesta pagina del video on parla el Sr. Estruch i la senyora Clara Fons.