Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquests setmana s’ha celebrat a la Facultat de Teologia de Catalunya una nova edició de les Jornades d’Ètica i Món Contemporani, enguany entorn de "La qüestió ètica en l’era de la tecnologia". En la jornada inaugural de dilluns hi van intervenir el cardenal Lluís Martínez Sistach i i va presentar la sessió Antoni Babra, coordinador de les Jornades.

En aquesta sessió es va plantejar la necessitat de no oblidar que tot el que és tècnicament possible no sempre és moralment acceptable. Alhora, que si bé durant molt anys es tenir una confiança cega en que tot progrés humà anava sempre lligat al progrés tecnològic, el segle XX va permetre constatar cruament les conseqüències d’un mal ús de la ciència.

En aquest vídeo podeu veure un resum de la sessió inaugural i les reflexions sobre la influència de la tecnologia en les relacions socials, en la salut, o en l’economia i el treball. En van parlar Antoni Giró, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i Ramon Pascual, president de la Comissió Executiva del Sincrotró.

Les V Jornades d’Ètica i Món Contemporani estan organitzades pel Seminari de Doctrina i Acció Social de l’Església (SEDASE) de la FTC, en col·laboració amb l’Institut de Tecnoètica de Barcelona (La Salle – URL). Les primeres, celebrades amb motiu dels 40 anys de la Populorum Progressio, es van dedicar al tema "Vers el desenvolupament solidari de la Humanitat" (2007); les segones a "La situació econòmica global. A la recerca d’uns criteris ètics" (2009); les terceres a "El valor de l’acció política i la seva dimensió ètica" (2011); i les quartes a "La pau. Clam i exigència del nostre temps" (2011).

Entre el públic assistents en aquestes jornades hi havia el director general d’Afers Religiosos, Xavier Puigdollers; l’expresident del Parlament, Joan Rigol; l’economista Joan Majó, i l’exconseller Ignasi Farreres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.