Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Les sessions de l’Atri del Gentils, que se celebren el 17 i 18 de maig a Barcelona, es tancaran amb un gran acte poètic-musical a la Sagrada Família de Barcelona. “El diàleg de les veus: poesia i música a la Sagrada Família” és el nom de la darrera de les quatre sessions que es faran a Barcelona sobre “Art, bellesa i transcendència”. Daniel Giralt-Miracle, Lluís Duch, Rafael Argullol, Francesc Torralba, Francesc Llovet, Xavier Rubert de Ventós, Perico Pastor, Joan Guinjoan, Carme Riera, Lluís Pascual, i Jaume Vallcorba, són alguns dels participants que també intervindran en la resta de sessions de l’Atri segons el programa definitiu.

Amb 615 cantaires d’una vintena de corals a la Sagrada Família s’interpretaran diverses obres religioses de tots els temps. També s’estrenarà una nova peça del compositor Bernat Vivancos, l’actual director de l’Escolania de Montserrat, creada especialment per a l’esdeveniment i per interpretar en el recinte de la Sagrada Família. Els cors ompliran les grades que va idear Gaudí al voltant del temple per situar-hi els cantaires.
L’acte s’iniciarà amb un lectura de textos bíblics i la interpretació de la soprano Montserrat Caballé d’una obra de Mompou i del Llibre Vermell de Montserrat. El diàleg entre poetes el protagonitzaran David Jou i Gemma Gorga i hi haurà una part musical d’orgue a càrrec de Juan de la Rubia. També parlaran els teòlegs Santiago del Cura i Armand Puig, i introduirà la part musical final. Els cardenals Gianfranco Ravasi, prefecte del Pontifici Consell de la Cultura, i Lluís Martínez Sistach, presidiran l’acte.
La sessió de la Sagrada Família estarà obert a tothom prèvia sol·licitud. En la web de l’Atri dels Gentils es pot consultar el programa complet i sol·licitar invitacions a l’acte.
Els participants a l’Atri dels Gentils
Organitzat pel Pontifici Consell per la Cultura i per l’Arquebisbat de Barcelona, l’Atri dels Gentils de Barcelona s’obrirà oficialment dijous amb una sessió al Museu Nacional d'Art de Catalunya amb la presència del conseller de Cultura Ferran Mascarell. Les altres sessions se celebraran a la Universitat de Barcelona i a l’Institut d'Estudis Catalans i alternaran el diàleg entre personalitats del món de la cultura i de l’Església amb interpretacions musicals.
En els diversos actes intervindran Daniel Giralt-Miracle, Lluís Duch, Rafael Argullol, Micol Forti, Esther Giménez-Salinas, Dídac Ramírez, Francesc Torralba, Alessandro Zuccari, Jordi Llovet, Xavier Rubert de Ventós, Pere Lluís Font, Salvador Giner, Fèlix Riera, Juan Manuel Bonet, Perico Pastor, Joan Guinjoan, Carme Riera, Lluís Pascual, i Jaume Vallcorba. En la sessió de l’IEC, el director de cinema Albert Serra estrenarà una obra audiovisual.
A aquests actes s’hi accedirà per invitació. L’acte de la Universitat de Barcelona està adreçat a professors i alumnes universitaris prèvia inscripció.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.