Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Montserrat TV inicia aquesta dijous les emissions regulars per Internet a través de www.montserratcomunicacio.cat, i oferirà en directe, a les 22h, la Vetlla de Santa Maria des de la Basílica de Montserrat. Paral·lelament, l’abadia de Montserrat i la Xarxa Audiovisual Local (XAL) han arribat a un acord, per mitjà del qual la majoria de les televisions locals de Catalunya podran donar en directe, cada diumenge a les 11h, la missa conventual del monestir. La XAL difondrà cada setmana, entre els canals adherits, el senyal via satèl·lit que els permetrà emetre en directe aquesta eucaristia.

La primera retransmissió per la XAL serà, excepcionalment, la missa d’aquest divendres, Solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya. Aquestes retransmissions de la missa de Montserrat -cada diumenge a les 11h- també es podran seguir en directe a través del web de Montserrat Comunicació –des d’on també es pot escoltar Montserrat Ràdio i veure Montserrat TV-, i del diari digital lamalla.cat.

Alhora, la TV per IP retransmetrà tots els oficis que se celebrin a la Basílica de Santa Maria, com són el de Laudes (7.30h), la missa conventual del monestir dels diumenges i les solemnitats (11h), el Cant de la Salve i el Virolai a càrrec de l’Escolania (de dilluns a divendres, a les 13h) i l’ofici de Vespres (18.45h). Montserrat TV va emetre en període de proves, durant la passada Setmana Santa, totes les celebracions litúrgiques del Tríduum Pasqual des de la Basílica de Santa Maria. Properament, Montserrat TV anirà incorporant programació convencional a la seva graella, que actualment està formada per vídeonotícies de l’àmbit de Montserrat elaborades des del Departament de Comunicació de Montserrat.

CatalunyaReligió.cat també connectará amb les emissions dels actes de la festivitat de Mare Déu de Montserrat d’aquest dijous i divendres, que s’inicien amb la vetlla que presidirà l’arquebisbe Jaume Pujol i la missa de divendres presidida pel cardenal Martínez Sistach.

La realització de Montserrat TV

Per a la realització de les retransmissions de TV des de la Basílica de Santa Maria s’han instal·lat 6 càmeres -5 d’elles robotitzades-, un sistema de producció de directes i un sistema desenvolupat per ADTEL, Prosson, NRD Multimedia i la pròpia abadia per donar instruccions al sistema de producció de vídeo a partir dels senyals de control del sistema de megafonia, la qual cosa permet fer una realització automàtica -en la majoria dels oficis que s’oferiran per Montserrat TV- en funció del conjunt de micròfons actius en cada instant en la celebració litúrgica. Igualment s’ha implementat una solució de connectivitat per a la sortida a Internet i un servei d’streaming en el núvol per poder donar visibilitat a nivell mundial dels oficis de la Basílica de Santa Maria, com també de les emissions de Montserrat Ràdio també per Internet.

D’aquesta manera, aquest sistema de producció audiovisual permet la producció automatitzada sense haver de tenir personal dedicat en la majoria de retransmissions, però també la realització, com és el cas de cada diumenge per les emissions de la missa a través de la XAL, de produccions amb realització tradicional.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.