Vés al contingut
Catalunya Religió
(CR) Com cada any, les diverses Pastorals Obreres de Catalunya publiquen un manifest en motiu del Dia Internacional de Treballador. Aquest any, a més a més, es farà una vetlla de pregària a les escales de la catedral de Barcelona el proper dilluns 30 de 20h a 22h on hi haurà testimonis, cants i oracions.
D'altra banda, l’Equip de Pastoral Obrera del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, amb motiu de la Festa del Treball, també promou una iniciativa de sensibilització per ajudar a viure cristianament i a inspirar l’acció en aquest temps de crisi: en un cartell-pregària es recullen punts de reflexió per treballar el compromís social dels cristians, objectiu diocesà del 2012.
Com a idea complementària d’altres textos, manifestos i reflexions que sempre es divulguen pels volts del Primer de Maig, enguany l’Equip de Pastoral Obrera ha elaborat una iniciativa que apunta a fer créixer la sensibilitat social de cada cristià, també mitjançant la pregària amb intenció social, en sintonia amb l’objectiu diocesà del 2012.
Consisteix amb l’edició d’un cartell, dissenyat amb una pregària entorn les persones que pateixen a causa de l’atur; en lletra més petita s’emmarquen uns textos de la Gaudium et Spes –Vaticà II– i de la Laborem Exercens –Joan Pau II.
Aquest cartell va acompanyat del suggeriment d’algunes possibles activitats, segons la disponibilitat, sensibilitat i circumstàncies de cada lloc, des de llegir les pregàries a les de les misses de diumenge 29 d’abril, a recollir altres pregàries individuals dels fidels en relació a l’atur, a muntar vetlles de pregària sobre l’atur, o publicar el cartell i les reflexions en les publicacions, webs, blocs, etc de les parròquies i comunitats cristianes.

Altres delegacions de pastoral obrera de diferents bisbats de Catalunya també s’han adherit a la proposta.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.