Vés al contingut
Catalunya Religió
(CR) La Federació Catalana de Monges Benedictines organitza pel proper 19 de maig una caminada matinal des de Sant Benet fins a l’antic monestir de Santa Cecília de Monsterrat, per celebrar-hi el seixantè aniversari de la unió de la comunitat de Santa Clara de Barcelona i la de Sant Benet de Mataró.
La matinal, que durarà quatre hores, pretén fer una “passejada per la història”, segons explica Coloma Boada, germana beneta. “Explicarem què és un monestir romànic, també parlarem sobre els monestirs del segle XIII com el de Santa Clara de Barcelona, del segle XIX com el de Sant Benet de Mataró i finalment del segle XX com és el monestir de Sant Benet de Montserrat”. La caminada dura aproximadament mitja hora.
L’any 1939, arran de la Guera Civil espanyola el monestir de Sant Benet de Mataró i el de Santa Clara de Barcelona van ser expropiats i aquestes dues comunitats van haver de marxar. Anys més tard, quan van tornar a Catalunya en trobar-se sense un espai on viure, l’abat Escarré va decidir unir aquestes dues comunitats per crear-ne una de nova: la de Sant Benet de Montserrat. L’any 1952, ara fa seixanta anys, es va crear aquesta nova comunitat a Santa Cecília de Montserrat, on hi van viure les monges fins els 54, quan es va crear el monestir de Sant Benet on hi resideixen actualment.
A banda d’aquesta matinal, oberta a tothom, la Federació Catalana de Monges Benedictines n’està preparant una altra de cara al proper més d’octubre a Barcelona. Les inscripcions estan obertes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.