Vés al contingut
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) L'Abadia de Montserrat ha inaugurat la mostra Donacions 2000-2012 al Museu de Montserrat, que es podrà visitar fins el 17 de setembre. Donada la quantitat d’obres que es poden veure, per primera vegada aquesta mostra ocupa les dues sales d’exposicions temporals, la Pere Daura i l’Espai d’Art Pere Pruna.

Des de l’any 2000 fins ara, el Museu de Montserrat ha rebut en concepte de donació més de 1.500 obres d’art i peces arqueològiques de 104 donants diferents, persones singulars, famílies i institucions. Amb aquesta exposició, el Museu de Montserrat vol expressar el seu agraïment als donants que li han confiat aquestes obres a favor de la cultura, i també vol mostrar al públic les peces més importants, sobretot aquelles que no havien estat mai vistes ni publicades.
La mostra Donacions 2000-2012, comissariada pel P. Josep de Calassanç Laplana, per Josep Bracons i per Sílvia Muñoz d’Imbert, recull més d’un centenar d’obres, d’artistes com ara Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Roig Soler, Joan Llimona, Hugo Fontela, Narcís Comadira, Josep Obiols, Assumpció Raventós, Salvador Alibau, Mestres Cabanes o Joaquim Ros, entre molts d’altres.
Les seccions en què han estat classificades són Del gòtic tardà al barroc, L’art del segle XIX i la seva estela, La donació d’Enric Gil 2010,Figuracions del segle XX, Art d’avantguarda i contemporani, Dibuixos i Obra gràfica.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.