Vés al contingut
Catalunya Religió
(La Salle) La Salle Tarragona ofereix des d’aquest curs una activitat extraescolar d'emprenedoria i tecnologia amb l’objectiu de crear una empresa simulada que gestionarà un canal de televisió, tant a nivell tècnic, periodístic i també empresarial. Per fer-ho, el centre ha adequat un espai que acollirà un auditori, una sala de reunions, una zona de treball amb ordinadors i un petit plató. Des de La Salle Tarragona asseguren que “el context de crisi actual exigeix a les escoles una aposta decidida i compromesa amb la innovació que comporti als alumnes exigència, esforç, creativitat i compromís”, per això La Salle Tarragona ha posat en funcionament “TV La Salle TGN”, amb l’objectiu de que esdevingui “una eina per a formar els alumnes en l’emprenedoria i l’assumpció de reptes personals”.
A partir del novembre es començaran a crear els continguts, basats en tot el que succeeix dia a dia a l'escola, i a mitjans de mes ja es disposarà d'una "graella de programació" estable setmanal. Més endavant s’intentarà incorporar notícies relacionades amb l’actualitat de la ciutat, taules de debat i reportatges. Els propis alumnes seran els que crearan els programes i també els responsables de la redacció, de la producció i de l’estructura tècnica.

Per tirar endavant tot aquest projecte, s’han activat dues eines. La primera permetrà penjar vídeos, enllaços i treballs propis per a compartir, és el vídeo sota demanda (VOD). La segona és un canal real on poder emetre 24 hores a través d’internet, així com fer connexions en directe. A nivell tècnic, aquest programari permetrà la realització de continguts amb tres càmeres situades al plató i fins i tot fer ús d’un croma que permet substituir un fos de color verd per imatges diverses, que queden situades darrere dels presentadors com a nou fons.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.