Vés al contingut
Catalunya Religió

(GIEC) El dia 26 de desembre de 2012, i dins la celebració de la festa de Sant Esteve, protomàrtir, a Andorra la Vella, l’arquebisbe d’Urgell i secretari portaveu de la Conferència Episcopal Tarraconense, va manifestar el suport dels bisbes de Catalunya a Pere Casaldàliga.

Tot recordant el coratge dels màrtirs i dels cristians que avui sofreixen persecució a tants llocs del món en els nostres temps, Vives va enviar una salutació i un record fet de comunió i de solidaritat a Pere Casaldàliga, bisbe emèrit de Sâo Fèlix d’Araguaia, al Mato Grosso del Brasil, i català universal, que ha de romandre amagat als seus 85 anys, per causa de les seves valentes i compromeses denúncies de les arbitrarietats amb què són tractats els indígenes i pel seu posicionament a favor del retorn de les terres indígenes Marâiwatsédé als indígenes Xavantes. Li va enviar aquest suport dels bisbes de Catalunya, dels quals Vives és secretari i portaveu.

Pere Casaldàliga, nascut a Balsareny (bisbat de Solsona) l’any 1928, missioner claretià, resideix al Brasil des del 1968. Pau VI el va nomenar bisbe administrador de Sâo Fèlix d’Araguaia l’any 1971, servei que prestà fins a la seva jubilació l’any 2005.

Ha rebut el reconeixement oficial del govern de Catalunya amb la concessió del Premi Internacional Catalunya l’any 2006 per la “seva meritòria tasca entre els més desvalguts, en especial els indígenes i camperols sense terra, amb els que ha col·laborat en la transformació socioeconòmica del Mato Grosso brasiler”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.