Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Arran del relleu de conseller Josep Lluís Cleries a Benestar Social i Família, una nota de Càritas Diocesana de Barcelona posa en evidència que en deu anys hi ha hagut sis persones diferents encapçalant el Departament. Tot i l'agraïment a la tasca realitzada expliquen que amb aquest nou canvi "lamentarien que ara haguéssim de començar de nou, perquè 'començar de zero' implica sovint un desgast i una dedicació extra de temps".

En la nota també demanen que davant la greu situació actual hi hagi "una línia de continuïtat que posi les administracions i l’economia al servei de les persones, i no a la inversa com ha succeït fins ara".

Aquest és el text que ha fet públic Càritas Diocesana de Barcelona:

Consideracions de Càritas respecte al nomenament de Neus Munté com a nova consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya

“Moltes gràcies senyor Cleries, benvinguda senyora Munté”

Des de l‘any 2002 fins al 2012, el departament de Benestar Social i Família ha tingut al capdavant, amb el recent nomenament de Neus Munté, sis persones diferents.

Dels cinc consellers que han assumit aquest departament fins ara, es pot ressaltar la seva preparació, la sensibilitat mostrada envers les persones més pobres i desfavorides i la professionalitat en la gestió del dia a dia. Des de Càritas, es valora molt positivament la seva dedicació a "trepitjar carrer" i que, en molts casos, ho fessin de forma estrictament anònima i sense fotos.

Ara bé, les persones pobres -les que sempre ens recorden que no poden esperar- i que es troben avui en un dels moments més durs de la història recent, lamentarien que ara haguéssim de començar de nou, perquè “començar de zero” implica sovint un desgast i una dedicació extra de temps.

Per això, des de Càritas Diocesana de Barcelona volem expressar les següents consideracions:

-Davant la previsió de rebre, com a entitat social, noves convocatòries de reunions, noves propostes de programes per lluitar contra la pobresa, nous espais de debat... reclamem que les qüestions importants avancin sense més dilació. Sobretot cal evitar -com es diu en El Gatopardo- que es canviï tot perquè tot segueixi igual (o sumant, fins i tot, més retallades).

-Lamentem que el factor humà i la política del bé comú no siguin l’eix central del nostre Estat del Benestar per mitigar el patiment extrem de tantes famílies i persones.

-Reiterem que la duresa de l’actual situació social requereix una línia de continuïtat que posi les administracions i l’economia al servei de les persones, i no a la inversa com ha succeït fins ara.

-Recordem que només hi ha una sortida: prioritzar la recuperació de la dignitat humana, comptant amb la implicació de tothom, agents polítics, econòmics i socials.

Les entitats com la nostra, en què el 85% - 90% de la despesa es cobreix amb donatius de particulars, no podem substituir, any rere any, una part de l’Estat del Benestar.

Per això, des de Càritas Diocesana de Barcelona demanem polítiques actives d'ocupabilitat per a les persones pobres o en exclusió social i uns objectius concrets de lluita contra la pobresa amb indicadors de desenvolupament social que cal assolir com a país.

Ara, amb l’inici d'una nova etapa, tenim l’oportunitat de demostrar –per a la història- que hem estat capaços de donar respostes i d’actuar contra l’alarmant precarització de la nostra societat.

Senyora Munté, benvinguda, i restem a la seva disposició.

Càritas Diocesana de Barcelona 28/12/2012

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.