Vés al contingut

Amb un gest que l’honora l’Honorable Consellera Meritxell Borràs no només ha visitat el Consell Evangèlic de Catalunya, sinó que ha volgut, en el transcurs de la seva visita, conèixer una de les nostres Comunitats Locals.

Acompanyada pel Director General d’Afers Religiosos, el senyor Enric Vendrell, la trobada amb el Secretariat del Consell ha servit per acostar posicions entre ambdues parts.

Com a punt a destacar de l’encontre cal esmentar el compromís de la Consellera de celebrar aquestes trobades anualment. Cal posar en valor aquesta proposta no només pel valor que té en ella mateixa, sinó pel fet que la iniciativa va sorgir de la pròpia Consellera.

Aquesta voluntat de la Consellera Meritxell Borràs d’apartar temps del seu temps per ocupar-se de les qüestions que preocupen la Comunitat Protestant de Catalunya és un fet més que rellevant.

La conversa també va girar al voltant de la importància que vol donar la Generalitat de Catalunya a la celebració del V Centenari de l’inici de la Reforma Protestant que es començarà a celebrar solemnement entre nosaltres a partir del 31 d’octubre de l’any 2017.

En aquesta primera trobada oficial amb la Consellera es va fer una molt breu presentació de quines han estat les relacions entre el Govern de la Generalitat i el Consell Evangèlic de Catalunya des dels seus orígens i fins ara.

Per part del Consell es va ponderar molt positivament el fet que s’hagi recuperat el diàleg el qual, malauradament, s’havia perdut darrerament i que gràcies a l’impuls de l’actual Director General d’Afers Religiosos, el senyor Enric Vendrell, s’ha recuperat plenament.

També es va valorar positivament el fet que aquest nou clima de diàleg s’hagi traduït en col·laboració i cooperació directes, la qual cosa ha permès baixar l’entesa a qüestions concretes i operatives.

Aquesta voluntat de cooperació, entre la Conselleria i el Consell Evangèlic de Catalunya, es va veure reforçada quan la pròpia Consellera va proposar establir una Comissió Informal de Seguiment, entre ambdues institucions, per tal que les trobades periòdiques contribueixin a aprofundir en el camí endegat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.