Vés al contingut

(Francesc Pardo) Molt estimat amic, conseller, mestre, germà i “viejo professor”: Felicitats, per molts anys i gràcies!

En aquest dia de celebració dels teus 90 anys de vida, a més de felicitar-te desitjo agrair-te tot el que he rebut de tu. “Sóc com sóc i sóc a on sóc” gràcies a tu i a molts altres, però avui et toca a tu.

-Conseller en tants moments, especialment en les més difícils, per ajudar-me a creure, a discernir la vocació, a mantenir la serenor i la fidelitat a la missió en moments de turbulències eclesials i socials; pel teu acompanyament i consell.

-Amic de molts anys, però especialment en les vacances d’estiu, al setembre, a Itàlia, amb mossèn Frederic Ràfols, mossèn Lluís Pou, al Cel siguin, i amb mossèn Josep Pausas. Aquells dies d’amistat, de descoberta de la història i art, d’experiència eclesial, d’estones del nostre joc “continental”, de converses quilomètriques... eren certament terapèutics.

-Teòleg–Mestre. Estimar la teologia i aprendre’n una mica, en els anys de seminari i de la fundació de la nostra Facultat, fou gràcies al teu mestratge. Cal recordar la teva teologia fonamentada en l’Escriptura, en la saviesa acumulada al llarg de la història per l’Església, amb una gran preocupació pastoral, pensant sempre en l’avui de les persones i dels pobles.

-Germà pel Baptisme i per l’ordenació presbiteral, però també perquè amb la Unió Sacerdotal i en el nostre grup em vares ajudar, com a germà gran, amb altres germans, a reflexionar i a viure el ministeri des d’unes actituds pastorals, que ara el Papa Francesc ha proposat com a programa a Evangelii Gaudium.

I “viejo professor” és el títol amarat d’estimació que des de fa anys et saludo en els nostres encontres. Ad multos annos!

Francesc Pardo és bisbe de Girona

Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.