Pestanyes primàries

Final d'una etapa

Dc, 9/03/2016 per
Benvolguts tots els qui llegiu aquest blog, us vull comunicar que aquest escrit és l'últim. Hi vaig començar fa uns anys perquè una persona em va preguntar: Què fa un bisbe? Penso que, al llarg de tot aquest temps, he pogut explicar amb detall què fa un bisbe. Us dono les gràcies de tot cor a tots els qui m'heu seguit durant tot aquest temps.

Llegeix +

Rebaixes!

Dg, 28/02/2016 per
Benvolguts, a punt d'acabar el mes de febrer s'acaba doncs el mes de les rebaixes en la roba de la llar. I això després de les rebaixes i les segones rebaixes de Nadal i de gener, que moltes persones esperen amb delit per acabar de fer aquelles compres que no convenia fer en un altre moment.

Llegeix +

Quaresma, temps de misericòrdia

Dll, 15/02/2016 per
Segur que hem sentit dir moltes vegades que la Quaresma és un temps de penitència: de dejuni, d'almoina, de pregària intensa... En definitiva de mortificar-se. Aquesta paraula no vol dir cercar la mort, sinó "morir a un mateix" per anar a la recerca d'aquell que ens espera i ens estima com ningú de nosaltres es pot imaginar. Vol dir morir als meus capricis, als meus gustos, als meus protagonismes, a les meves opinions, als meus judicis... i sobretot, als meus vicis, perquè d'aquests, en tenim tots.

Llegeix +

Agafa el tren!

Dg, 7/02/2016 per
Benvolguts, alguna vegada he hagut de córrer per agafar el tren perquè se m'escapava. Suposo que a molts també us deu haver passat: un embús de trànsit, l'autobús que no arriba mai, un oblit de darrera hora, potser un whatsapp... El que al final importa és agafar en tren. De vegades fins i tot he pogut veure algú que l'agafava ja en marxa, cosa avui ja impossible per les mesures de seguretat dels trens i pels moderns tancaments d'accés a les andanes quan només manquen dos minuts per marxar el tren. Però...

Llegeix +

Què hem de fer?

Dg, 31/01/2016 per
Benvolguts, endinsats de ple dins l'Any de la Misericòrdia, comencen a prodigar i multiplicar-se els actes de caire ben divers sobre aquest tema i sobre el tema de les obres de misericòrdia corporals i espirituals: conferències, recessos, pelegrinatges, etc. I tot això està molt bé. 

Llegeix +

La setmana dels barbuts

Dg, 24/01/2016 per
Benvolguts, antigament la setmana del 15 al 22 era coneguda a casa nostra com la "setmana dels barbuts". Això era degut a que la iconografia cristiana representa els sants la memòria dels quals se celebra durant aquesta setmana, amb unes dignes barbes: sant Pau, ermità; sant Maür, abat; sant Antoni, abat; sant Honorat d'Arles, bisbe; sant Màrius, màrtir; sant Fructuós, bisbe i màrtir; sant Ildefons, bisbe; sant Francesc de Sales, bisbe...

Llegeix +

Uns dies d'exercicis

Dg, 17/01/2016 per
Benvolguts, com ja us anunciava al meu anterior article, he estat gairebé tota la setmana en una casa prop de Pozuelo de Alarcón, fent exercicis espirituals amb altres bisbes que ens hi hem aplegat. Vaig marxar diumenge a la una del migdia, després de celebrar les confirmacions a la Catedral.

Llegeix +

La Bíblia en català al vostre mòbil Android

Dg, 10/01/2016 per
Benvolguts: abans, fa "uns quants anys", quan ens havíem d'esperar a la consulta del metge o a la parada del bus o a l'estació del tren, hom aprofitava per xerrar amb els qui es trobaven en aquell moment allí. Jo recordo que, en aquestes estones d'espera, de vegades no curtes, aprofitava per recollir-me i fer una mica de pregària o d'interiorització. Avui, quan hem d'esperar per alguna raó, traiem el mòbil de la butxaca i consultem l'agenda, el correu, el whatsapp... o juguem!

Llegeix +

De visita a Roma. Molt bon any nou 2016!

Dm, 5/01/2016 per
Benvolguts seguidors, aquesta setmana que hem acabat m'ha fet bellugar-me una mica més d'allò acostumat i tot seguit veureu el perquè.

Dilluns, 28 de desembre, des de fa ja uns anys ens reunim tots els germans a Guissona i celebrem el Nadal tots junts. Enguany ens hem aplegat 16 persones al voltant de la taula.

Llegeix +

Avui la Pau ha baixat del cel

Dll, 28/12/2015 per
Benvolguts lectors, ja és Nadal i això significa que totes les promeses que Déu havia comunicat per mitjà dels profetes s'han acomplert. Si recordeu, durant la setmana anterior al Nadal, la litúrgia ens feia meditar sobre els anuncis de salvació i promeses de restauració fetes per Déu al seu poble. Doncs bé, totes aquestes promeses s'ha acomplert definitivament en l'encarnació i el naixement de Jesucrist, Fill de Déu, salvador nostre. Quin do tan gran el que ens ha fet el Senyor per mitjà de Maria!

Llegeix +

Subscriure a