Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) 70 educadors i directius pertanyents a centres educatius de la Companyia de Jesús d'Espanya (EDUCSI) i Amèrica Llatina (FLACSI), Fe i Alegria de Llatinoamèrica i Àfrica i l'ONG jesuïta Entreculturas, van participar divendres i dissabte a Barcelona en la I Trobada Internacional de Fe i Alegria - EDUCSI.

Sota el nom 'Cap a nous horitzons educatius: el repte de la transformació social i el treball en xarxa', l'objectiu de la trobada ha estat donar resposta al repte llançat per la Companyia de Jesús d'un treball col·laboratiu i en xarxa de les escoles ignasianes d'Amèrica Llatina i Espanya. L'esdeveniment es va presentar com una magnífica oportunitat per compartir propostes educatives innovadores i per crear xarxa internacional d'escoles ignasianes, que permetin millorar les praxis en l'educació de les persones conscients, compassives, compromeses, competents i creatives i per desenvolupar projectes vitals amb sentit.

Dos dies plens d'emoció i sentit en el que els participants van treballar en grups, van compartir idees i opinions, reptes i somnis, sempre sota la premissa de la necessitat de modificar els marcs mentals i el cor dels directius i educadors per transformar l'educació com a via de transformació social. Es va accentura el propòsit missional comú de treballar per una educació per formar a persones que contribueixin a la transformació d'un món ferit cap a un món en el que prevalgui la justícia social.

Ha estat la primera trobada d'aquestes característiques que busca facilitar el treball real a la xarxa internacional d'escoles ignasianes per compartir i enriquir-se mútuament de les bones pràctiques i experiències que s'estan protant a terme en escoles de diferents països.

La trobada, organitzada per Entreculturas, Alboan i EDUCSI, amb el suport de Jesuïtes Educació, ha tingut lloc al Col·legi Jesuïtes de Sarrià - Sant Ignasi, a Barcelona. S'ha realitzat aprofitant la celebració, just uns dies abans, del I Simposi Internacional de Barcelona/Educació/Canvi organitzat per Blanquerna i Jesuïtes Educació, que ha reunit prop de 200 directius de l'educació, mestres i professors de 18 països diferents de Llatinoamèrica, Europa i Àfrica.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.