Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) L'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, ha imposat les dignitats atorgades pel Sant Pare a Jaume Serra, ambaixador del Principat d'Andorra davant de la Santa Seu, i mossèn Josep M. Mauri, actualment Representant de copríncep Episcopal. L'acte s'ha fet aquest dissabte al Palau Episcopal.

El papa Francesc va concedir a l'ambaixador del Principat d’Andorra davant la Santa Seu, la condecoració de “Cavaller Comendador amb placa, de l’Orde de Sant Silvestre Papa”, i a Josep Maria Mauri i Prior la dignitat de “Capellà de Sa Santedat”, que porta annex el tractament de “monsenyor", segons que es va donar a conèixer el passat 1 de juny.

El "Pontifici Orde Eqüestre de Sant Silvestre Papa” va ser instituït pel Papa Gregori XVI el 31 d’octubre de 1841 i reformat per Sant Pius X el 7 de febrer de 1905. És una de les més altes distincions atorgades pel papa. Aquesta Orde una de les cinc Ordes de Cavalleria atorgades directament pel Sant Pare, com a Pontífex i com a cap d'Estat del Vaticà. El títol honorífic de “Capellà de Sa Santedat” apropa els sacerdots a la persona del Sant Pare, es concedeix als sacerdots que s’han distingit pel seu servei a l’Església i comporta el tractament de monsenyor. Aquest és l'únic títol honorífic que existeix a l'Església Catòlica des de l'any 2014.

A l'acte hi han assistit el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, en representació del Govern d'Andorra, la secretària general del copríncep, Conxita Garcia-Moyano, els vicaris general i episcopal de la diòcesi, Ignasi Navarri i Antoni Elvira. També han estat presents les famílies dels homenatjats i personal de la Cúria.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.