Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(CR) Durant els anys del Concili el llibreter Pere Fàbregues va viure una aventura extraordinària que explica en aquest testimoni que tanca la sèrie de Memòria del Vaticà II: "Vam fer l'únic diari del món sobre el Concili i el primer en català durant el franquisme". És el Diari de Concili que van publicar des de l'editorial de la seva família, la Llar del Llibre, llavors anomenada el Hogar del Libro. Capellans com Josep Bigordà o Casimir Martí són alguns dels sacerdots més avançats del moment que van liderar el projecte, amb una edició diària entre 1964 i 1966 coincidint amb les sessions conciliars.

Fàbregues parla de l'impacte del Vaticà II en el món de la llibreria i com a través de la teologia més avançada "van xarrupar Europa". Sobretot va ser un moment en el que "vam passar de creure a pensar" i en el que gràcies a aquestes lectures "la gent ràpidament van evolucionar, van obrir el cap". També era una època arriscada i, per exemple, els van trencar els aparadors de la llibreria per boicotejar la presentació d'un llibre. Era una època "d'il·lusió", on "ens la jugàvem", una valentia i un nivell de lectura que ara troba a faltar entre el clergat i a l'Església en general.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.