Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Alba Sabaté –CR) El Grup de Treball Estable de Religions (GTER) i la Fundació Ítaca han presentat aquest dimecres el documental “Religió i convivència a Catalunya”. L’acte, celebrat amb el suport de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, ha tingut lloc a l’Auditori Blanquerna i ha servit per commemorar el Dia Internacional de la Pau.

Míriam Díez, Directora de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, ha donat la benvinguda a l’esdeveniment, que ha comptat amb la presència de la subdirectora general d’afers religiosos, Isabel Escandell; la comissionada d’Immigració de l’Ajuntament de Barcelona, Lola López; el president de la Fundació Ítaca, Juli Carbó; i el vicepresident del GTER, l'arxiprest Joan Garcia. La fe, el compromís i la unitat per la pau han protagonitzat els parlaments. També s’ha destacar la importància de les iniciatives destinades a acabar amb els conflictes i assolir la igualtat i la dignitat, com ara Objectius de Desenvolupament Sostenible. “Les religions viscudes autènticament són mostra de pau, amor i esperança”, ha remarcat Joan Hernández, director del GTER.

La celebració ha tingut un moment simbòlic amb l'encesa de petites llànties per representants de les diverses comunitats religioses que formen part del GTER. Al mateix temps han compartit els seus desitjos per la pau. També hi ha participat el director general de la Fundació Blanquerna, Andreu Ibarz, que ha subratllat la importància de la implicació de les entitats educatives en la construcció de la pau.

En la sessió s'ha presentat una mostra de la sèrie de documentals “Religió i convivència a Catalunya”, una modesta producció en format domèstic produïda per la Fundació Ítaca amb el suport de la direcció general d'Afers Religiosos. Els vídeos són un resum de declaracions de representants de les comunitats religioses presents a Catalunya en què es tracten temes d’interès comú des dels diferents punts de vista de cadascuna de les confessions i de representants de l'administració.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.