Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) El Consell Comarcal del Pallars Jussà, a petició dels municipis de la comarca, ha declarat una desena d’elements de l’arquitectura de la zona, Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), amb l’objectiu de promoure’n la conservació.

La declaració l’han rebut una desena d'esglésies i capelles d'arreu de la comarca com la capella de Sant Gregori i la de la Mare de Déu del Roser de Castell de Mur, l’església de Santa Maria de la Cinta de Limiana, la de la Nativitat de la Mare de Déu de Sossis, la de la Mare de Déu de la Plana de Pessonada i la de Santa Maria d’Hortoneda, a més de tres temples del municipi de Conca de Dalt, el de la Presentació de Cadolla, el de la Nativitat de Larén i el de Sant Sebastià de Lluçà, al municipi de Senterada. L’última església que ha obtingut aquesta declaració, ha estat la de Sant Martí de Naens, també al municipi de Senterada, que va rebre la distinció durant el passat mes de juliol.

Altres béns que també seran conservats pel seu valor històric i l’estimació popular, són l’edifici emblemàtic del Cafè Modern d’Isona, que va ser un dels primers establiments en obtenir la declaració de BCIL, durant l’any 2009.

La declaració de BCIL permet la protecció d’aquestes edificacions i contribueix a evitar la seva desaparició mitjançant el manteniment i la conservació pública. Per aquest motiu els municipis que volen conservar algun element destacat sol·liciten al Consell la seva declaració de BCIL que sempre estarà recolzat per un informe tècnic que així ho aconsella.

[Fotografia: Església de la Mare de Déu de la Cinta de Lliminana]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.