Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat de Girona) El bisbe de Huelva, Josep Vilaplana, ha plantejat les possibilitats d'evangelització des dels valors de les confraries. Ho ha fet en una conferència titulada 'Les confraries i l‘evangelització', que formava part del cicle que ha organitzat la confraria de Jesús Crucificat dels Manaies de Girona, amb motiu del seu 75è aniversari i que va pronunciar dimarts al Caixaforum de Girona.

Vilaplana va dir que "Una confraria és per créixer i enfortir la vida cristiana" i, a més a més de les oportunitats, també han de fer front a diversos riscos com el de l'aïllament, o el d'una falsa tradició del "sempre s'ha fet així". O fins i tot el limitar-se a una pura i simple manisfetació cultural.

Vilaplana va assegurar que "les confraries han de ser plataformes d'evangelització", i els confrares s'han de sentir membres vius de la vida cristiana. La seva participació en les manifestacions de la confraria ha de desvetllar en els no creients i en els indiferents qüestions del tipus: "qui són aquesta gent?" o: "per què fan això?". I la resposta l¡han de poder trobar en el seu mateix testimoniatge de fe.

La part final de la seva intervenció la va dedicar al present de les confraries fent referència a l'exhortació apostòlica del papa Francesc, 'La joia de l'Evangeli'. En aquest present demanà a les confraries dignitat en les seves celebracions i a no separar-les de la litúrgia, assumint projectes concrets en l'acció social i pastoral, l'acompanyament personal i treballar amb joia i convicció, sense oblidar mai que una confraria és per créixer i enfortir la vida cristiana".

El president de la confraria gironina, Narcís Reixach, presentà la biografia de Vilaplana, a qui acompanyava el bisbe Francesc Pardo.

Després d'agrair l'oportunitat de ser a Girona i de retrobar-se amb el seu germà en l'episcopat i amb el vicari general, mossèn Lluís Suñer, amb qui l'uneix una amistat de molts anys, en referir-se al tema de la seva intervenció, el va qualificar d'apassionant.

[Fotografies d'Àngel Almazan]

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.